când este recomandată montarea unui cârlig de remorcare la mașină?  - care e tipul potrivit de cui de care mașina ta are nevoie? 

Probabil ai observat obiceiul șoferilor din România de a-și monta cârlig de remorcare la mașină. Totuși, care este utilitatea acestui accesoriu auto? Cârligul de remorcare este menit să vină în ajutorul tău și să îți asigure o experiență plăcută la volan. Mulțumită cârligelor auto poți tracta o remorcă, sau poți transporta o rulotă. Mai mult, cârligele auto reprezintă un suport util pentru biciclete.  

În special iarna există situații în care mașina rămâne împotmolită în zăpadă. Cu ajutorul cârligului de remorcare și a unui alt șofer vei fi capabil să scoți mașina blocată în zăpadă. Mai mult, cârligul auto își mai dovedește utilitatea și în ipoteza tractării unui alt autoturism. Cârligul îți protejează și bara din spate, în cazul ciocnirilor ușoare sau în timpul parcării.  

Criterii după care trebuie să alegi cârligul de tractare 

Ai să trăiești pe tot parcursul experienței tale de șofer suficiente situații în care, aparent banalul cârlig auto îți va fi de un real folos. Poate plănuiești să pleci în concediu cu rulota, să remorchezi un ATV, un snowboard, o barcă motorizată, să montezi un suport pentru bicicletă sau să tractezi un alt autoturism. Cârligul auto este perfect pentru oricare din aceste activități. Acest accesoriu nu este unul standard, iar fiecare mașină are nevoie de un anumit model de tractare.  Criteriile pe care să le ai în vizor atunci când achiziționezi un cui de tractare depind de anul de fabricație al mașinii, tipul de caroserie, tracțiunea, sarcina maximă remorcabilă admisă, gradul de utilitate și nu în ultimul rând, sarcina de apăsare verticală. Cartea tehnică a autoturismului tău îți va dezvălui toate aceste date importante. 

Sistemul de montare sau demontare al cârligului auto reprezintă un alt aspect de care să ții cont înainte să faci vreo alegere. când este recomandată montarea unui cârlig de remorcare la mașină?  - care e tipul potrivit de cui de care mașina ta are nevoie? 

Care sunt tipurile de cârlige pentru remorcare? 

Mai departe, ți-am pregătit informațiile esențiale pe care să le ai în vedere în procesul de achiziție al cârligului ideal pentru mașina personală. Descopera gama de cârlige de remorcare de la AutoGedal și alege-l pe cel potrivit pentru tipul și marca autoturismului tău: 

  • Cârlig auto semidemontabil 

Acest tip de cui de remorcare este cel mai economic și la îndemână posibil. Ce înseamnă asta? Pe lângă costurile rezonabile pe care le presupune, sistemul de montare și demontare se execută prin desfacerea a doar două șuruburi. În câteva secunde, această operațiune va fi gata cu ajutorul unei chei fixe, tubulară sau inelară. 

  • Cârlig demontabil automat cu manetă 

Modalitatea de montare-demontare al acestuia este posibilă prin intermediul manetei de eliberare cu care este prevăzut acest model de cârlig.  

  • Cârlig demontabil vertical cu cheie 

Acest model este cel mai sigur dintre toate, datorită sistemului antifurt din dotare. Modalitatea de montare-demontare a cuiului este posibilă datorită unei chei tip lacăt, care vine o dată cu cârligul auto. Alege un cârlig de remorcare cât mai apropiat de nevoile personale și bucură-te de plimbări sau vacanțe fără incidente.

Sursa foto: shutterstock.com

Ultima oră

Comentariul meu