Au băut de Crăciun și s-au urcat la volan – Doi sibieni au dosare penale
foto: arhivă

Doi sibieni au chefuit de Crăciun și, după ce s-au amețit bine, au simțit nevoia de adrenalină, așa că s-au aventurat în trafic. Aceștia au fost prinși băuți, în trafic, la Racoviță și la Laslea.

Unul dintre sibieni, care nu avea nici permis de conducere, s-a urcat pe Moped și a plecat la plimbare.

„La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 16,00, pe raza localității Racovița, polițiștii sibieni au depistat un localnic în timp ce conducea un moped deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările efectuate a rezultat și faptul că mopedul este neînmatriculat sau neînregistrat”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Un alt sibian s-a urcat la volan beat și a fost prins în Laslea.

„La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 16,00, pe raza localității Laslea, polițiștii Postului de Poliție Laslea au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu deține dreptul de a conduce, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Welter.

Date fiind cele constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu