comuniștii, nostalgici după vremurile lui ceaușescu: “înainte era mai bine”

Comuniștii sunt nostalgici după vremurile lui Ceaușescu: “Înainte era mai bine”.

Tânăr: Tinerii ca mine merită o viață mult mai bună, scrie Digi24.

El este… Crăciun. George Crăciun. Are 25 de ani, deci nici nu era născut la Revoluţie. N-a prins nici cozile la pâine şi alimentară, lumina cu porţia sau programul redus la televizor. I-a rămas însă în minte o vorbă pe care a tot auzit-o. Că înainte era mai bine. Aşa că a devenit, poate, cel mai mare admirator, din zilele noastre, al familiei Ceauşescu.

Reporter: Spune-mi, te rog, de ce ai venit astăzi aici?
George Crăciun: Din dragoste pentru ce a fost odată în România și pentru nedreptatea ce s-a întâmplat pe 25 decembrie, când doi oameni cu o judecată de tip sovietică au fost executați în ziua de Crăciun, legați de mâini și aruncați în groapă ca niște câini. Vin cam la două săptămâni și mă reculeg la mormântul lui Ceaușescu.

Chiar dacă nu la fel de des, sunt destui care îşi fac drum, mai ales în zilele importante, la mormintele lui Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Teodora Chiuș, jurnalist Digi24: Zeci de oameni s-au adunat la cimitirul Ghencea pentru a aprinde o lumânare și a-i recita o poezie lui Nicolae Ceaușescu.

Femeie: În primul rând am venit dintr-o chemare interioară, din atitudinea mea interioară, umană.

Bărbat: În fiecare an am fost prezent aici, pentru că omul acesta merită respect, respect și admirație.

Bărbat: În fiecare an vin, din 90 și de când am ieșit la pensie, am venit în fiecare an.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. inainte trebuia sa munciti ,(nimic la intins mina ),sa umblati tunsi,sa consumati 20 l. de bz/luna,la ora 21 stingerea ,excursii pe raza de 25 km. …..etc ,la gheare de gaina ,sorlic de porc se sculau bunicii vostrii vara/iarna de la1 am .

  2. Eu am prins! Și vă spun din tot sufletul, cu mâna pe inimă, că era muuult muuult mai bine! Nu neg anumite neajunsuri, dar nu se compară cu nebunia care o trăim acum! Aveam libertate. Zi de zi de cand suntem in UE am pierdut câte puțin din libertate! Dracu să o ia de UE si de capitalism sângeros!