jucării contrafăcute în mai multe magazine din sibiu - polițiștii le-au confiscat
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au desfășurat controale pe raza mai multor localități din Sibiu și au verificat dacă în magazine sunt comercializate articole  contrafăcute și dacă sunt utilizate casele de marcat.

“În zilele de 22 și 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii comerțului cu produse contrafăcute, precum și pe linia respectării modului de utilizare a caselor de marcat fiscale”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Astfel, în municipiul Sibiu, au fost identificați trei agenți economici care aveau expuse spre comercializare jucării susceptibile a fi contrafăcute. În urma celor constatate au fost deschise 3 dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de contrafacere, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 154 de jucării / seturi de jucării.

Totodată, au fost verificați 35 de agenți economici de pe raza localităților Șelimbăr, Cisnădie, Tălmaciu, Avrig și Ocna Sibiului și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 21.500 lei, pentru nerespectarea obligațiilor care revin operatorilor economici privind utilizarea caselor de marcat, fiind confiscată suma de 1.500 de lei.

Acțiunile polițiștilor de investigare a criminalității economice în vederea prevenirii faptelor penale de evaziune fiscală vor continua.

Ultima oră

Comentariul meu