daniela cîmpean, crăciun în familie - ”fac cele mai bune sarmale. am o rețetă specială”

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, este una dintre cele mai elegante figuri publice sibiene. Mereu aranjată și pusă la punct, nu ți-ai imagina-o cu mânecile suflecate și învârtind sarmale. Dar, știe să facă și asta. Iar de Crăciun este ocazia perfectă să pună în valoare secretul pentru cele mai gustoase preparate.

Pentru Daniela Câmpean Crăciunul este o sărbătoare a familiei. O petrece mereu acasă, cu bucate tradiționale pe masă, pe care le pregătește chiar ea. ”Gătitul mă relaxează, mai ales atunci când am timp pentru asta. Dacă în restul anului nu prea am, de sărbători îmi place să pregătesc eu mâncarea. Fac supă, salate, prăjituri, mai puțin cozonacul, pentru că nu știu….Și sarmale, acestea sunt specialitatea mea”, spune Daniela Cîmpean.

daniela cîmpean, crăciun în familie - ”fac cele mai bune sarmale. am o rețetă specială”

Toată lumea face sarmale, dar Daniela Cîmpean are un secret pentru care spune că toți prietenii se înghesuie la masa ei de sărbătoare.
CITIȚI ȘI: Unde petrece primarul Astrid Fodor Revelionul – Nu merge în Piața Mare

”Toți prietenii spun că fac cele mai bune sarmale. Vă spun care e secretul, sau care cred eu că este: fac sarmalele foarte mici, așa, cât de-o îmbucătură. Între ele pun afumătură, slăninuță, ceapă și le fierb în zeamă de varză din butoi. Mă ajută și fiicele mele, pentru că dacă le facem atât de mici, durează câteva ore până le împachetăm. În ziua de Ajun le pun la cuptor, în oală de lut, la foc mic. Atunci când vin colindători și stăm în jurul bardului îi place să miroase a sarmale, este un miros care aparține Crăciunului”, spune Daniela Cîmpean.
daniela cîmpean, crăciun în familie - ”fac cele mai bune sarmale. am o rețetă specială”

Revelion la schi
Dacă de Crăciun Daniela Cîmpean petrece acasă, de Revelion va pleca la schi. ”Simt nevoia să mă deconectez, iar sportul mereu mă ajută la asta, mă echilibrează. Voi merge la schi, să fac puțină mișcare după sarmalele de Crăciun”.

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii