tursib explică de ce se aglomerează autobuzele - „predomină elevii, care ar putea folosi traseele lor”

Un sibian a reclamat pe adresa redacției Ora de Sibiu faptul că autobuzul Tursib care circulă pe linia 111 între Calea Dumbrăvii și Marquardt este aglomerat mereu dimineața. Acesta cere suplimentarea numărului autobuzelor, astfel încât aceste situații să fie evitate. Reprezentanții Tursib spun că, în mare parte, pe ruta respectivă circulă elevii, care ar putea să folosească traseele special create pentru ei.

Sibianul a reclamat faptul că Tursib a hotărât să reorganizeze traseele profesionale, renunțând să mai pună la dispoziția călătorilor două autobuze pentru linia 111, acesta fiind și motivul pentru care dimineața este aglomerat. Reprezentanții Tursib explică situația și spun că s-a decis scoaterea dublurile de pe traseu atunci când a fost creată o linie specială pentru elevi.

VEZI AICI IMAGINILE TRIMISE DE CITITIORUL ORA DE SIBIU DIN AUTOBUZ 

„Până ȋn data de 13 septembrie 2012, pe traseul profesional 111/1 care pleca la ora 7:19 din Calea Dumbrăvii 1, circula o dublură care nu era prevăzută ȋn planul de transport şi care a fost introdusă in urma analizei efectuate pe gradul de aglomerare. Această dublură suplimenta capacitatea de transport pe traseu, autobuzele fiind ocupate cu preponderenţă de elevi. Odată cu introducerea traseelor școlare, dublura a fost scoasă, iar autobuzul care o executa, a fost alocat pentru traseele de elevi. De regulă, pe acest traseu, la ora la care se face referire în sesizare, este alocat un autobuz de capacitate mare (articulat de 18 m). În dimineața zilei de 22.12.2021, ca urmare a defectării autobuzului SB 40 SBT (autobuz articulat), acesta a fost înlocuit cu un altul, de 12 m, în condițiile în care toate autobuzele articulate erau deja alocate pe alte trasee la fel de aglomerate la orele dimineții. În astfel de situații, în locul unui autobuz articulat se trimit 2 autobuze scurte, dar acest lucru nu a fost posibil la acel moment din cauza lipsei autobuzelor de rezervă – toate mașinile fiind pe trasee la orele de vârf”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Raluca Racz, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cât despre imaginile transmise de cititorul Ora de Sibiu, reprezentanții Tursib spun că elevii care se pot observa în filmare ar fi putut folosi traseele create pentru ei. „Precizăm de asemenea faptul că în imaginile pe care ni le-ați trimis se observă că în autobuz predomină elevii, care ar fi putut să folosească traseele pentru elevi, respectiv: traseul E 6 Cireșica 2 – Școala Regina Maria care are plecare la ora 7:14 din stația Cireșica 2 sau traseul E7 Lămâiței – Școala Regina Maria care are plecare la 7:14 din stația Lămâiței. Aceste două trasee acoperă itinerarul traseelor 1 şi 111 până pe str. Andrei Şaguna, pe parcursul cărora, din analizele noastre reiese faptul că un flux ridicat de pasageri se înregistrează între stația Calea Dumbrăvii și stația Andrei Șaguna.

Reprezentanții Tursib mai spun că, în prezent, este utilizat la capacitate maximă tot parcul auto de autobuze disponibil. „Odată cu punerea în circulație a noilor autobuze CNG, avem în vedere modificarea unor programe de circulație la care s-au constatat probleme de frecvență”, precizează Racz.

Ultima oră

Comentariul meu