primăria, despre lucrările din fața căsuțelor de la zoo - ”constructorul va fi amendat”

Comercianții care vând la căsuțele de la intrarea în Grădina Zoologică au reclamat faptul că după ce s-au făcut săpături pentru o lucrare la rețeaua electrică, șanțurile nu au fost acoperite, iar noroiul îi împiedică pe clienți să se mai apropie de obiectele vândute. Constructorul care nu a ”închis„ lucrarea conform contractului va fi amendat, spune Primăria Sibiu, da comercianții nu vor fi scutiți de plata chiriei, așa cum au cerut.

Comercianții care au închiriate căsuțele de la intrarea în Grădina Zoologică se plâng de faptul că rămân cu marfa nevândută pentru că cei care vin la Zoo îi ocolesc din cauza noroiului de pe alee. Acolo s-a săpat, dar constructorul nu a acoperit cum trebuie șanțurile rămase.

VEZI AICI TOATE NEMULȚUMIRILE COMERCIANȚILOR 

Primăria Sibiu recunoaște că lucrarea nu este tocmai conformă. ”Pe aleea care duce spre intrarea principală la Grădina Zoologică s-au efectuat lucrările necesare pentru alimentarea unui transformator de curent care să deservească Zoo Sibiu. Aceasta este o lucrare de utilitate publică importantă, asigurând reducerea consumului de energie electrică în Grădină, eliminând variațiile de tensiune care pot avaria aparaturile sub alimentare. Prin urmare, era absolut necesară și nu mai putea fi amânată. De altfel, săpăturile au fost programate în toamna acestui an, tocmai pentru a nu afecta sezonul turistic în zona acestui obiectiv de interes.

Conform contractului, lucrările sunt programate a se finaliza în 2022, însă în avizul de săpătură emis se specifică faptul că până în 28 noiembrie 2021 constructorul trebuia să refacă zona afectată de lucrări pentru a fi practicabilă în perioada sezonului rece. Constructorul a reușit să aștearnă piatră spartă și să o compacteze. Aleea este astfel circulabilă, iar activitatea spațiilor comerciale se poate desfășura normal. Însă, pentru că nu a refăcut complet zona afectată, inclusiv cu stratul de asfalt, constructorul SC Repcons va fi amendat”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Într-o petiție înaintată Primăriei, comercianții ceruseră să fie scutiți de o parte din chirie, pentru că nu și-au putut desfășura activitatea. Acest lucru însă nu a fost acceptat. ”Subliniem că lucrările au afectat activitatea a 5 din cele 15 spații comerciale de pe alee timp de doar 2 zile. În rest, activitatea comercială s-a putut desfășura normal. Prin urmare, solicitarea comerciantului de a fi scutit de chirie nu se justifică. De altfel, nici în contractele de închiriere nu este specificată o astfel de posibilitate. Serviciul care administrează Grădina Zoologică se va îngriji de menținerea aleii într-o stare circulabilă pe perioada iernii și va asigura curățarea periodică, pentru ca circulația pietonală și activitățile comerciale să se poată desfășura în continuare, în condiții normale”, spune Mirela Gligore.

Ultima oră

Comentariul meu