nereguli mari la un depozit de lemne din sibiu - amenzi de peste 20.000 lei
FOTO: arhivă

Polițiștii au aplicat amenzi de peste 20.000 de lei în urma unui control efectuat la un depozit de pe raza municipiului Sibiu.

[fvplayer id=”477″]

“În perioada 20 – 22 decembrie a.c., polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov au desfășurat o acțiune pe linia transportului, depozitării și comercializarii materialului lemnos pe raza municipiului Sibiu”, transmite IPJ Sibiu.

Cu această ocazie, în urma verificărilor efectuate la un depozit de material lemnos din municipiul Sibiu, s-a constatat o diferență totală între stocurile faptice și cele scriptice de 115,75 mc lemn rotund din specia gorun.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 15.000 lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea faptică a cantității de 115,75 mc lemn rotund din specia gorun,  în valoare de 72.340 lei, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu.

Totodată, s-a constatat că societatea care a efectuat transport de material lemnos pentru depozitul verificat nu a respectat întocmai obligațiile cu privire la datele încărcate în aplicația SUMAL, un număr de 5 transporturi fiind astfel desfășurate în condiții neconforme. Astfel, societății de transport i-au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu