medicii din toată țara sunt în grevă japoneză - mai puțin la sibiu: ”noi am trimis o petiție la prefectură”

Medicii din toată țara, afiliați Sindicatului Sanitas, sunt miercuri în grevă japoneză. Cer drepturile salariale pentru personalul auxiliar și respectarea legii salarizării. La Sibiu însă s-a decis altfel. Medicii nu au intrat în grevă japoneză, dar reprezentantul lor a trimis doleanțele către Prefectură.

Medicii sibieni au considerat că este mai bine să trimită cerințele lor într-o scrisoare, către Prefectura Sibiu. Dar, Sanitas Sibiu va avea reprezentanți la protestul de joi, din fața Guvernului. ”Noi am supus la vot și am considerat că e mai bine să optăm pentru o Comisie de Dialog Social, așa că am înaintat Prefecturii cererile noastre. Am propus ca dup sărbători să se facă un program al manifestărilor. Oricum, mâine vor merge și de la Sibiu la București la protest”, a spus Dan Pirnoiu, liderul Sanitas Sibiu.

Aceasta pune că prin aceste proteste se cere respectarea legii salarizării. ”În primul rând personalul auxiliar nu a primit salarizarea până în 2022. Trebuia să primească 4 tranșe de măriri, au primit 2. Apoi, cerem să se elimine salariul de referință. Adică, în afară de medici, asistenți și ambulanțieri sporurile sunt aplicate la salariul din decembrie 2018, indiferent de creșterile salariale care au fost între timp. Asta înseamnă sporuri mai mici, deci venituri mai mici. În plus, psihologii, biologii, personalul TESA nu au primit nimic. Nu e normal ca un biolog să aibă aproape salariul minim”, spune Dan Pirnoiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu