Două noi căsuţe de tip familial în Sibiu, ridicate cu fonduri europene

Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, au semnat contractul de finanțare al proiectului Creșterea calității vieții copiilor din Centrul de Plasament Orlat și prevenirea separării copilului de familia sa.

Proiectul are în vedere reamenajarea și supraetajarea unui imobil aflat în proprietatea UAT Sibiu acesta fiind transformat în două case de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri fiecare pentru 24 de copii din Centrul de Plasament Orlat și crearea unui Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii, destinat beneficiarilor căsuțelor de tip familial și a altor copii din comunitate.

Acest proiect oferă o nouă șansă copiilor care sunt instituționalizați în cadrul Centrului de Plasament Orlat, iar Consiliul Județean Sibiu și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu își propun să îmbunătățească nivelul de îngrijire și asistență prin crearea unor condiții de viață corespunzătoare, adecvate și adaptate necesităților specifice, respectiv prin dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viața independentă și integrare în comunitate apropiate de mediul familial.

“Prin căsuțele de tip familial ne dorim să le oferim copiilor un mediu călduros, apropiat de cel pe care fiecare dintre noi îl avem acasă, în care să aibă parte de o educație și de un mediu propice de dezvoltare. Ei sunt viitorii cetățeni ai societății și cu cât au parte acești copii de siguranța unui cămin, cu atât vor crește mai frumos.

Așa cum am spus încă de la începutul anului, este nevoie de o reorganizarea a sistemului de asistență socială, iar prin acest contract de finanțare ne apropiem de ținta noastră de a avea în județul Sibiu cel mai performant sistem social, în care beneficiarul este întotdeauna prioritatea noastră”  a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului județean Sibiu.

Conform Cererii de Finanțare și a bugetului aprobat, valoarea totală a proiectului este de   4.712.911,51 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă de 4.712.911,51 lei (TVA inclus), iar valoarea neeligibilă este de 0,00 lei (TVA inclus).

Proiectul face parte din Axa Prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, pentru Prioritatea de Investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 „Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale”, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

 

Ultima oră