de ce nu vor fi artificii la sibiu de revelion - fodor: ”așa este mai responsabil din partea noastră”

Primăria nu va organiza anul acesta focul tradițional de artificii din noaptea de Revelion. Primarul Astrid Fodor explică acest lucru prin faptul că la acest eveniment mereu se adună mai multe persoane decât la concertul dintre ani și se dorește astfel eliminarea riscului de răspândire a coronavirusului.

”Am analizat împreună cu echipa Primăriei și posibilitatea organizării unui spectacol de artificii de Revelion. Am luat în calcul situația pandemică și avertizările specialiștilor cu privire la un nou val de infectări cu noua tulpină. Conform monitorizărilor noastre din anii precedenți, focul de artificii a adunat în fiecare an, la miezul nopții, cel mai mare număr de spectatori în Piața Mare, mai mare decât cel care se strângea la concertele organizate pe scenă, de Revelion.

Prin urmare, ținând cont de aceste aspecte, pentru a evita supraaglomerarea și creșterea riscului de răspândire a infecției cu COVID, am luat decizia de a nu organiza focul de artificii anul acesta. Consider că așa este mai responsabil din partea noastră, ca autoritate locală”, a explicat Astrid Fodor pentru Ora de Sibiu.

Sibienii vor avea însă parte de un concert Subcarpați în Piața Mare, iar la trecerea dintre ani, în premieră, vor fi aruncate confetti strălucitoare. Detalii despre eveniment, AICI 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dar dupa FITS, in plina pandemie, n-a fost foc de artificii? N-a fost aglomeratie? Basini de-ale doamnei.