apare o nouă stradă la sibiu - între calea dumbrăvii și arieșului - sibienii invitați să facă sugestii

Subiectul unei noi străzi care să pornească din Intrarea Arieșului și să iasă în Calea Dumbrăvii, peste fosta bază Tursib, este un subiect dezbătut și propus la nivelul Primăriei de mai bine de 3 ani. Acum însă se fac primii pași pentru realizarea proiectului. O firmă din Alba a întocmit Planul Urbanistic Zonal care a fost supus dezbaterii publice. Sibienii care au propuneri sau sugestii le pot trimite Primăriei Sibiu.

[fvplayer id=”471″]

În PUZ se explică faptul că principalul obiectiv care este vizat a se atinge este decongestionarea străzilor aferente locuințelor individuale. Din această configurație fac parte și noi sensuri unice. ”Prin realizarea acestei căi de circulaţie care asigură legătura între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii, se urmăreşte crearea unei căi suplimentare de circulație , care va avea ca efect fluidizarea i decongestionarea traficului de pe Calea Cisnădiei. Realizarea acestei legături va permite crearea de sensuri unice pe Strada Siretului, Prelungirea Arieşului şi Gheorghe Dima”, se arată în PUZ.

apare o nouă stradă la sibiu - între calea dumbrăvii și arieșului - sibienii invitați să facă sugestii

Noua stradă va avea 300 de metri. ”Beneficiarul urmăreşte crearea unei noi artere de circulaţie care să tranziteze zona de sud a oraşului Sibiu, între Calea Dumbrăvii şi Strada Arieşului , facilitând legătura cu Calea Cisnădiei.
Propunerea traseului străzii a luat în considerare şi traseul conform PUG Municipiul Sibiu, aprobat prin HCL nr. 165 din 28.04.2011 , însă varianta în aleasă s-a optat pentru un traseu care să nu afecteze ţesutul construit din vecinătate.
Noua circulaţie propusă urmează să aibă o ampriză de 12 m compusă din carosabil de 7 m, piste de biciclete în stânga şi în dreapta carosabilului, de 1 m, şi trotuar de o parte şi de cealaltă a părţii carosabile cu o lăţime de 1,5 m fiecare. Totodată , se urmăreşte realizarea unei reţele de iluminat public, a sistemului de colectare a apelor pluviale şi a unei canalizaţii pentru cablaj metropolitan”, mi prevede PUZ-ul.

Conform acestuia, în zonă este interzisă construirea de locuințe noi sau mansardarea celor vechi.

apare o nouă stradă la sibiu - între calea dumbrăvii și arieșului - sibienii invitați să facă sugestii

 

Ultima oră

Comentariul meu