adrian echert de la usr, acuzații la adresa pnl sibiu – ”opoziția țipă, puterea tot face ce vrea”

Consilierul județean de la USR Sibiu spune că PNL-ul face ce vrea și nu ascultă și vocea opoziției la Consiliul Județean. Mărul discordiei este o comisie din care făcea parte și Eugen Iordănescu, iar acesta trebuia înlocuit după ultimele evenimente în care a fost implicat (DETALII AICI). După ce s-au contrat în timpul ședinței (DETALII AICI), liberalii au profitat de majoritatea din CJ și a votat proiectul în forma propusă de președinta Daniela Cîmpean.

Iată ce spune Adrian Echert:
Astăzi am avut o ședință lungă de Consiliu Județean cu aproape 40 de puncte pe ordinea de zi normală și suplimentară.
Nu o să insist pe multe detalii, poate o să revin cu o altă postare pe partea de execuție bugetară și alte hotărâri relevante, dar două de astăzi au aprins discuțiile și spiritele.
Punctul 11 prevede ca după demisia domnului Tischer din AGA de la Drumuri și Poduri SA Sibiu să nu mai fie numită altă persoană acolo ci să se micșoreze numărul reprezentanților de la 2 la 1. Adică să rămână domnul Sterp, liderul de grup al consilierilor PNL. Noi am intervenit pentru a sublinia că nu este normal să concentrăm controlul pentru această companie doar într-un consilier PNL, mai ales după ce au fost doi până acum. Argumentele lor au fost că legal se poate și ca să nu mai existe divergențe de opinie să fie doar unul. Normal, cum să existe divergențe de opinie? Mai ales în Sibiu.
La punctul 3 de pe ordinea de zi suplimentară ni s-a propus să schimbăm componența comisie ce selectează membrii în Consiliul de Administrație a Aeroportului Sibiu. Aici ne întoarcem în timp, în luna Mai, când noi am spus că nu putem să votăm pe Eugen Iordănescu ca membru în această comisie. Săptămâna trecută și parchetul Alba a spus asta, mai precis că domnul Iordănescu nu poate reprezenta Consiliul Județean în nici o comisie de selecție.
Demersul CJ de a-l schimba a venit cu câteva zile înainte de comunicarea parchetului și prin acest demers ni s-a propus ca în locul lui să avem fiecare grup de consilieri câte un reprezentant. Este un demers foarte bun de a mai spăla din imaginea acestei decizii dar pare că este un măr otrăvit. Spun asta pentru că selecția listestei scurte pentru cele două posturi de administratori s-a făcut deja. Practic nu se mai poate înscrie nimeni nou, chiar dacă avem altă componență a comisiei ce face selecția și interviurile.
O dată cu propunerea reprezentantului nostru am solicitat și reluarea procedurii pentru a permite noi înscrieri. Am făcut asta și în comisie și și acum în timpul ședinței.
Noi am vorbit și noi am auzit. După un schimb mai aprins de replici am rămas că trebuie să votăm forma propusă. Punctul a trecut fără să fie modificat.
Majoritatea a decis, dar noi vom veni și cu propuneri care să demonstreze că dacă se vrea se va și putea relua procedura de selecție.
Azi a mai fost o zi de adunat frustrări într-un CJ complet subordonat PNL. Noi rămânem pe poziție și ne facem treaba în continuare, până va înțelege și opinia publică că se încearcă acapararea tot mai adâncă a instituțiilor din județ.

CTIȚI ȘI: PSD, USR și FDGR s-au aliat la Consiliului Județean – Au votat împotriva unui proiect de care Cîmpean ține cu dinții

Ultima oră

Comentariul meu