video: povestea denisei, pisica din vitrina librăriei humanitas - „este atracția sibiului”

Pisica Denisa este, de câteva luni, una dintre principalele atracții ale Sibiului. Felina locuiește în librăria Humanitas din centrul orașului și poate fi admirată cum doarme pe cele mai interesante titluri de cărți. Denisa a făcut deja cunoștință cu o mulțime de cititori, sibieni și turiști deopotrivă, care s-au arătat încântați de prezența ei. Pisica face parte acum din familia Humanitas.

Denisa este o pisică cu o personalitate extrem de puternică. Și-a dorit să locuiască în lumea cărților, iar acum este mascota librăriei Humanitas din centrul Sibiului. Denisa salută toți cititorii care calcă pragul librăriei și îi privește în timp ce răsfoiesc cele mai interesante titluri de cărți. [fvplayer id=”464″]

Pisicuța locuiește de două luni în librărie și, cel mai des, poate fi admirată cum doarme în vitrină.

video: povestea denisei, pisica din vitrina librăriei humanitas - „este atracția sibiului” video: povestea denisei, pisica din vitrina librăriei humanitas - „este atracția sibiului”

„Am văzut pisica timp de câteva zile afară, pe centru, i-am dat de mâncare, am invitat-o încet, încet prin librărie, a venit, ca dupaia să ne dăm seama că ea nu mai vrea să iasă afară la ora închiderii, așa că am hotărât să o păstrăm. Ulterior, am aflat că este a unei doamne care stătea la câteva case mai încolo. A venit și ne-a adus carnetul de sănătate, ne-a spus că este a ei și a venit să o ia. A fost o dramă, dar ne-a spus doamna că pisica își alege stăpânul și, dacă nu vrea să stea la ea, atunci ne-o aduce înapoi. A doua zi de dimineață a venit să-i aducă niște lucrușoare, niște mâncare și s-a hotărât să lase totul la latitudinea stăpânului. Pisica e la noi de atunci, de două luni. Pisica este atracția Sibiului, centrului, fiind plin de turiști.

[fvplayer id=”466″]

La un moment dat, am avut probleme pentru că toată lumea trecea, o vedea și în loc să rămână doar la făcut poze, începeau să bată în geam, ceea ce era deranjat și pentru pisică, dar și pentru noi. Ea doarme în librărie și este un animăluț care ne ia din stres și este un fel de mascotă, iar de câteva zile, mascota Sibiului”, spune Gabi, librar la Humanitas. video: povestea denisei, pisica din vitrina librăriei humanitas - „este atracția sibiului” video: povestea denisei, pisica din vitrina librăriei humanitas - „este atracția sibiului” video: povestea denisei, pisica din vitrina librăriei humanitas - „este atracția sibiului”

Chiar dacă Denisa este extrem de încântătoare, cei de la Humanitas îi sfătuiesc pe clienți doar să o admire. Sunt permise fotografiile, însă nu este recomandat ca pisica să fie mângâiată fără ca ea să vrea asta. „Acum că a devenit mascota noastră, noi îi rugăm pe cei care ne trec pragul, ea având foarte multă personalitate, dar fiind un pic sălbăticuță, acceptă să fie mângâiată doar în momentul în care vrea ea. Îi sfătuim pe cei care vor s-o mângâie, să o lase pe ea să vină la ei, dacă nu riscă să fie mușcați sau zgâriați, așa, de atenționare. Ea salută pe toată lumea”, spun cei de la Humanitas.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu