proprietara balconului închis de pe calea șurii mici, amendată pentru nerespectarea autorizației - ”o să contest amenda”

Un balcon închis într-un bloc din cartierul rezidențial de pe Calea Șurii Mici a iscat controverse. Proprietara apartamentului cu pricina a fost amendată o dată de Poliția Locală pentru nerespectarea autorizației, cu 1.500 de lei. Autoritățile s-au întors pentru un alt control și au constatat că noua autorizație nu a fost obținută între timp, iar lucrarea era tot acolo, adică balconul tot închis total. Și au aplicat încă o amendă, de data aceasta de 5.000 de lei.

Conform autorizației obținute de proprietara apartamentului, și care se găsește în mod public, pe pagina de internet a Primăriei, se vede clar că acceptul a fost dat pentru închiderea părților laterale ale balconului. Această zonă însă, a fost închisă cu totul. Pentru că nu a respectat autorizația emisă, proprietara s- ales în primă fază cu o amendă de 1.500 de lei.

DESPRE NEREGULILE INIȚIALE ȘI DETALII, CITIȚI AICI 

proprietara balconului închis de pe calea șurii mici, amendată pentru nerespectarea autorizației - ”o să contest amenda”

Reprezentanții autorităților s-au întors pentru a vedea dacă între timp proprietara a intrat în legalitate. Au fost însă nevoiți să o amendeze din nou.

”În data de 14 decembrie 2021 agenți ai Poliției Locale s-au deplasat în teren la această adresă. S-a constatat că autorizația de construcție nu a fost respectată și, în consecință, s-a aplicat o amendă în cuantum de 5000 de lei, dispunându-se și intrarea în legalitate în termen de maxim 12 luni, adică obținerea unei autorizații de construcție pentru închiderea totală a balconului. În caz contrar, după expirarea termenului, se va dispune desființarea lucrărilor executate fără autorizație.”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

proprietara balconului închis de pe calea șurii mici, amendată pentru nerespectarea autorizației - ”o să contest amenda”

”Voi contesta, pentru că am toate actele în regulă”

Proprietara apartamentului spune însă că are toate autorizațiile și semnăturile necesare și că va contesa amenda. ”Eu nu am primit nicio înștiințare despre amenda de 5.000 de lei. Dacă primesc o voi contesta, la fel cum am contestat-o și pe prima, pentru că nu este normal să fiu amendată din moment ce eu am toate autorizațiile. Am depus la Primărie planul cum va arăta balconul închis, plan făcut de un proiectant pe care l-am plătit cu 3.000 de lei. Este vorba despre un balcon lateral, nu cel de pe fața blocului. Am depus planul, acordul de la asociația de proprietari și cel de la 4 vecini din bloc. Și pe toate actele astea am primit autorizația”, susține proprietara apartamentului.

Proprietara are termen ca în decurs de 12 luni să obțină toate autorizațiile necesare pentru a intra în legalitate cu închiderea totală a balconului. În caz contrar va fi obligată să îl dărâme.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu