Plantele de apartament - De ce este bine să le ai
White wall living room with cozy luxury yellow sofa.3d rendering

Natura este un loc surprinzător. Munți, mări, izvoare, plante. Totul este în armonie. De multe ori, la o plimbare sau când vizităm un anumit loc ne gândim că am vrea să aducem o bucățică cu noi acasă. Poate câteodată nu se poate. Dar uneori putem face asta. Putem aduce puțină natură prin plante pe care să le aranjăm frumos în apartament.

Pe lângă faptul că sunt extrem de frumoase, plantele de apartament mai au un avantaj: aduc numeroase beneficii pentru sănătatea psihică și emoțională, dar nu numai. Iată prezentate mai jos cele mai importante dintre acestea.

5 beneficii ale plantelor de apartament

  •  Plantele de apartament pot reduce nivelul de stres. Da, așa este. Au fost realizate numeroase studii și cele mai multe dintre ele au concluzionat faptul că având plante în apartament te poți simți mult mai confortabil și natural deoarece nivelul stresului se reduce. Indiferent de tipul de plantă pe care o ai. Fie că deții plante mari la ghiveci, buchete de flori din grădină sau terarii cu plante din sticlă, beneficiul acesta tot va fi resimțit. Terariile cu plante sunt și un obiect de decor fabulos. Cei de la Grenarium.ro au o adevărată colecție de astfel de terarii. Sunt elegante, minimaliste, moderne și se potrives garantat în orice spațiu. Merită să decorezi casa cu astfel de plante.
  • Plantele de apartament au proprietăți terapeutice. Pentru persoanele care au simptome ale unor tulburări mentale, astfel de plante pot fi un real ajutor. Tot cercetătorii sunt cei care au folosit terapia prin horticultură pentru a crește starea de bine printre oamenii cu depresie, anxietate sau chiar demență. Pare că având în jur plante, starea de spirit se îmbunătățește considerabil.
  •  Într-o încăpere precum un birou, plantele pot chiar crește productivitatea. S-au făcut câteva studii pe acest subiect și s-a descoperit că dacă a fost așezată o plantă lângă persoanele participante la studii creativitatea lor a fost mult îmbunătățită față de cea a persoanelor care au îndeplinit sarcinile fără plante. Cât de interesant!
  • Sunt purificatoare naturale de aer. Este cunoscut faptul că substanțele pe care le folosim atunci când facem curățenie și ștergem parchetul sau lustruim mobila emană anumite toxine în aer. Nu sunt ele foarte periculoase pentru noi, însă nu ar fi mai bine fără ele? Plantele de apartament au această putere de a absorbi acest toxine și de a păstra aerul pur și curat.
  •   Calitatea somnului este mult îmbunătățită. Anumite plante pe care le poți ține în apartament, spre exemplu lavanda, au astfel de proprietăți de odihnă. Aroma puternică și specifică ajută la înducerea unei stări de relaxare pe fondul căreia se instalează somnul. Chiar și asupra bebelușilor se resimt aceste efecte. Gardenia este și ea cunoscută pentru astfel de proprietăți.

Prin urmare, plantele de apartament sunt adevărate oaze de relaxare și sănătate. Pe lângă faptul că sunt impunător de frumoase au și aceste beneficii care nu pot fi ignorate. Dacă vrei să reduci nivelul de stres, să te simți bine, natural și să te odihnești așa cum trebuie nu rămâne de făcut decât să achiziționezi astfel de plante și să oferi o stare de bine întregii case.

 

Ultima oră

Comentariul meu