moda prietenoasă cu mediul și cultura locală: atelierul de manufactură sus cu viața, deschis acum la shopping city sibiu - video

Tu ce faci cu hainele pe care nu le mai porți? Le arunci? Le dai? Le ascunzi într-un colț de dulap și uiți de ele până când acesta devine neîncăpător?

Probabil situațiile următoare sunt familiare multora dintre noi: te îndrăgostești iremediabil de o piesă vestimentară în magazin pentru ca, odată ajunsă acasă, să îți dai seama că nu se potrivește cu nimic din garderoba ta; prinzi drag de o geantă sau o pereche de pantofi și le porți până cedează o bretea sau o capsă, dar nu te înduri să renunți la ele; păstrezi articole în garderoba ta doar pentru valoarea sentimentală sau le dai uitării în favoarea altora mai noi – și așa mai departe.

În atelierul său de creație, artista Denisa Grunca combină și reciclează aceste piese, iar în mâinile sale, orice articol capătă o nouă viață. Mergând pe premisa „nimic nu se pierde, totul se transformă”, designerul realizează manual genți și accesorii, folosind piele și alte materiale reciclate.

„Conceptul de reciclare pleacă din nevoia mea de a arăta lumii că un obiect aparent pierdut poate lua altă formă, iar în acest mod viața lui se prelungește”, ne povestește Denisa, care tocmai și-a amenajat cochetul să nou butic în galeria Sibiu Shopping City.

O viziune sustenabilă asupra modei de astăzi

Artista creează piese vestimentare noi într-un mod unic. ,,Vechi nu înseamnă neapărat degradat, de aruncat” – spune ea. ,,Înmagazinez diferite accesorii care nu mai aparțin unor obiecte întregi. Le atribui genților și altor accesorii pe care le realizez, în întregime, manual. Sper să pot influența cât mai multă lume cu dorința mea de a schimba preconcepțiile despre vechi. Lucrez de peste 10 ani cu diferite obiecte, dar mai ales cu piele. Cele mai multe realizări sunt gențile din piele, piele pe care o achiziționez din ateliere care nu mai funcționează, târguri, depozite.”

moda prietenoasă cu mediul și cultura locală: atelierul de manufactură sus cu viața, deschis acum la shopping city sibiu - video
Denisa Gruncă

Povestea Atelierului său creativ pornește de la amintirea bunicii sale. ,,Sus cu viața este scânteia din ochii bunicii mele care zâmbește acolo sus, mândră de mine, știu asta. Pentru tine, bunico, care m-ai învățat să cos”, spune Denisa.

Artizanii sibieni, găzduiți de Shopping City Sibiu

Atelierul de manufactură Sus cu Viața este unul dintre cele trei câștigători ai concursului dedicat micilor afaceri creative locale, desfășurat de Shopping City Sibiu în luna noiembrie a acestui an, din dorința de a-i susține pe micii producători și artizani sibieni.

Alături de ceilalți doi câștigători, Denisa Grunca a primit gratuit timp de o lună un spațiu fizic de vânzare, în incinta centrului comercial, un stand dedicat și va beneficia de o campanie completă de promovare.

Colecțiile artiștilor locali sunt găzduite în magazin în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie în centrul comercial.

Fie că își doresc să ofere cadouri speciale pentru dragi de Sărbători, sau vor să susțină artiștii locali, sibienii sunt așteptați să descopere colecțiile celor trei câștigători și astfel să contribuie la păstrarea vie a artei locale.moda prietenoasă cu mediul și cultura locală: atelierul de manufactură sus cu viața, deschis acum la shopping city sibiu - video

 

Măsuri sporite de protecție în mall pentru #shoppingînsiguranță

Shopping City Sibiu a implementat toate măsurile necesare de prevenție, în linie cu recomandările autorităților, pentru ca vizitatorii să beneficieze de o experiență la cumpărături în siguranță în contextul crizei sanitare: a fost implementată obligativitatea purtării măștii de protecție de către clienți și angajați

și controlul temperaturii la intrarea în centrul comercial, iar distanțarea socială de minimum 2 metri este asigurată prin instalarea benzilor de distanțare socială, pentru un shopping responsabil și în siguranță.

De asemenea, centrul garantează distanțarea prin asigurarea în medie a unui perimetru de 20 mp pentru o singură persoană, la nivel de centru comercial, mai ales pentru a evita crearea de aglomerări în zonele

de trafic intens cum ar fi: lifturi, scări rulante, zonă food-court, cozi la bancomate, intrări în mall. Totodată, aerul din centrul comercial este filtrat o dată la trei ore, asigurând astfel o purificare intensivă a spațiilor 

Shopping City Sibiu: certificat internațional pentru măsurile de prevenție Covid-19

Shopping City Sibiu a primit Certificatul de Conformitate COVID-19. Obținerea acestei acreditări este dovada că centrul comercial funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță. Experții Safe Asset Group (SAG), companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea, au certificat centrul comercial ca fiind conform normelor de prevenție.

Despre Shopping City Sibiu

Cu o suprafaţă totală închiriabilă de 83.000 mp, Shopping City Sibiu este cel de-al treilea parc de profil din România şi cea mai importantă zonă comercială din oraş, atât ca dimensiune, cât şi ca mix al retailerilor ancoră: două hypermarket-uri Auchan şi respectiv, Carrefour, Mobexpert, Leroy Merlin, Altex, Flanco, Decathlon, Hervis, C&A, H&M, New Yorker, Deichmann, Humanic, DM, Takko, Mohito, Cropp, House, De Facto, Mizar,Triumf, Penti, Teilor, Smyk, Sabon, Optiblu, Sizeer, CCC, Pandora sau Noriel.

Shopping City Sibiu a intrat în 2018 într-un amplu proces de modernizare și extindere, ce a fost finalizat, în primăvara anului 2019, cu un nou nivel, dedicat foodcourt-ului și peste 50 de noi spații de cumpărături și divertisment.

În ansamblul său, parcul comercial reuneşte un mix de retaileri reprezentativi internaţionali şi locali, care definesc Shopping City Sibiu drept principala destinaţie de shopping din oraș si împrejurimi.

În luna octombrie a acestui an, Shopping City Sibiu a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel access la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în toate cele 15 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România.  Înrolarea în program este gratuită, SPOT poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.

 

Shopping City Sibiu este situat la 5 minute de centrul oraşului, lângă DN1, şi dispune de 2.500 de locuri de parcare.

 

Ultima oră

Comentariul meu