foto comercianții de la zoo, supărați pe primărie - ”au lăsat noroiul până la glezne. niciun client nu mai vine”

Căsuțele de la intrarea în Grădina Zoologică sunt un reper pentru copii, în special. Nu există dată să treci cu cel mic pe acolo și să nu își dorească câte o jucărie. Iar în zilele libere și cele de sărbătoare comercianții de aici fac cea mai bună vânzare. Doar ca în acest final de an se plâng că rămân cu marfa nevândută din cauza Primăriei Sibiu. S-au făcut lucrări în zonă, dar nimeni nu a reparat asfaltul după, iar noroiul ajunge până la glezne. În aceste condiții, spun comercianții, clienții îi ocolesc, iar marfa rămâne pe tarabe. În plus, sunt obligați să plătească chiria și pentru perioada în care au fost închiși forțat din cauza lucrărilor.

VEZI AICI RĂSPUNSUL PRIMĂRIEI SIBIU PENTRU COMERCIANȚII DE LA ZOO 

Lucrările pe aleea care duce către Grădina Zoologică și unde se află căsuțele comercianților au început în data de 23 noiembrie. Oamenii spun că nu au fost înștiințați de cei de la Domeniul Public despre lucrări, ci printr-o hârtie lipită pe ușă de către cei de la Zoo. ”În primul rând cred că ar fi fost normal să ne anunțe cei cu care avem contract că încep săpături și că vom fi închiși. Pe hârtia respectivă lipită de cei de la Grădina Zoologică scria că lucrările vor ține până în 7 decembrie. Perioada aceea pe căsuțe a fost pusă bandă, deci a trebuit să ținem închis. Apoi, după ce s-au terminat săpăturile, normal ar fi fost să refacă asfaltul, nu? Nu au refăcut nimic, noroiul este până la glezne”, spune unul dintre comercianți.

foto comercianții de la zoo, supărați pe primărie - ”au lăsat noroiul până la glezne. niciun client nu mai vine” foto comercianții de la zoo, supărați pe primărie - ”au lăsat noroiul până la glezne. niciun client nu mai vine”

În aceste condiții clienții ocolesc căsuțele, iar marfa rămâne nevândută. ”Cine să vină prin noroi să cumpere o jucărie? Am cumpărat marfă pentru 1 decembrie, apoi pentru Crăciun, dar noi nu putem deschide în condiții normale. Rămânem cu marfa, pentru că în zilele astea vindem bine, e lumea liberă, vin turiști. Am înțeles câteva zile, că se fac lucrări, dar după nu mai înțelegem de ce nu se reface asfaltul pentru a avea condiții normale”, spun comercianții de la Zoo.

foto comercianții de la zoo, supărați pe primărie - ”au lăsat noroiul până la glezne. niciun client nu mai vine”

Oamenii au făcut o petiție către Domeniul Public, dar răspunsul i-a nemulțumit și mai tare. ”Am trimis o reclamație pe mail, pentru că trebuie să plătim chiria și am întrebat și de situația cu noroiul. Ne-au răspuns că totul s-a făcut conform avizului de săpătură și că trebuie să plătim chiriile, că altfel suntem penalizați. Noi nu am spus că au săpat ilegal, ci am întrebat cum se va rezolva situați și când, și dacă nu cumva suntem scutiți de chirie pe perioada când am fost închiși din cauza lucrărilor”, spun oamenii.

foto comercianții de la zoo, supărați pe primărie - ”au lăsat noroiul până la glezne. niciun client nu mai vine”

Chiria pentru o căsuță este de 1400 de lei pe lună. Pentru că trebuie să o plătească pentru această perioadă, chiar dacă au fost închiși, comercianții spun că vor avea o gaură în buget. Speră însă că situația se va reglementa rapid și clienții vor putea reveni fără să se noroiască.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu