decizie finală - interzis la târgul de crăciun din sibiu fără certificat verde
Foto Raluca Amariei

Încă de la deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu accesul s-a făcut cu certificat verde sau test negativ. Perimetrul Târgului este înconjurat cu garduri de protecție, iar accesul se face după ce codul QR este scanat. În spațiul public nu s-a pus niciodată problema ridicării acestei restricții, până când Raluca Amariei de la AUR Sibiu a cerut asta printr-o scrisoare trimisă primarului Astrid Fodor și prefectului Mircea Crețu. Decizia însă este a Direcție de Sănătate Publică Sibiu, al cărui director a fost foarte ferm ”Nu se scoate certificatul” nu încălcăm legea!”

[fvplayer id=”467″]

Raluca Amariei a cerut renunțarea l certificatul verde pentru intrarea la Târgul de Crăciun din Sibiu după ce a văzut trei copii care nu au putut intra din cauză că părinții lor nu aveau certificat.

”Având în vedere următoarele aspecte:
– Târgul este amenajat in aer liber
– Incidența infectării cu Covid a scăzut în ultimele săptămâni atât in Sibiu cât și în țară
– Contribuabilii la bugetul municipiului nu sunt diferențiați în funcție de certificatul verde
– Alte târguri de Crăciun din țară ( Brașov, Craiova, Alba Iuia, s.a) au accesul liber
– Este amplasat caruselul destinat exclusiv copiilor
– Crăciunul este in primul rând o sărbătoare, o bucurie a copiilor
Vă rugăm să lăsați accesul liber tuturor persoanelor care vor să viziteze Târgul de Crăciun de la
Sibiu.”, au fost motivele invocate de Raluca Amariei.

Certificatul rămâne

Nici această cerere, nici cea a organizatorului Târgului sau a Primăriei Sibiu pentru ridicarea restricției nu au primit un răspuns pozitiv din partea DSP Sibiu. ”Au cerut în ședința de săptămâna trecută acces liber la Târgul de Crăciun. Am explicat foarte clar că în momentul în care s-a dat autorizația pentru târg, s-a dat cu acces pe bază de certificat, în baza HG 1242 și a Legii 55, care prevăd acest lucru. Restricția va fi ridicată doar în noaptea dintre ani. Au invocat alte orașe unde accesul este liber, am spus că nu mă interesează ce fac acolo. S-a interpretat legea în sensul nerespectării ei. La Sibiu nu încălcăm legea.”, a spus Lucian Blăguțiu, directorul DSP Sibiu.

În concluzie, în continuare la Târgul de Crăciun de la Sibiu se intră pe bază de cod QR. Doar la concertul de Revelion accesul va fi liber.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Directorul dsp zice ca la sibiu nu se incalca legea. Deci pune gard cu qr la tard DOAR de revelion e liber…deci numai de revelion se poate? Pana la gatd toti oamenii convietuiesc.