Cum poți rezolva problema căldurii și a apei calde fără să instalezi o centrală termică: 3 sfaturi utile

De foarte multe ori, alimentarea cu apă caldă şi furnizarea de căldură de la reţeaua publică poate fi problematică. Există avarii, revizii şi multe alte situaţii în care este necesară oprirea alimentării de apă caldă şi căldură. Dacă locuieşti într-un bloc unde nu poţi instala centrală sau poate este prea costisitor să faci toate demersurile necesare, există soluţii pentru a rezolva problemele cu căldură şi apă caldă, unele dintre ele chiar deloc costisitoare.

Descoperă 3 sfaturi utile pentru a rezolva problemele cu apă caldă şi căldura fără instalarea unei centrale

Încălzeşte casa cu ajutorul unui şemineu electric

Un şemineu electric poate fi un element de decor superb în orice casă, dar şi o sursă de căldură sigură şi pe care te poţi baza. Este potrivit în special pentru casele mici şi se poate asorta cu finisajele sau cu stilul de amenajare, fie el romantic, boho, minimalist sau clasic. De asemenea, vei putea porni şemineul atunci când nu ai căldură de la reţea, ceea ce înseamnă că nu trebuie să consumi curent electric extra tot timpul. Un alt avantaj al şemineelor electrice este crearea unei atmosfere relaxante, de confort. 

Instalează un boiler 

Un boiler este o soluţie foarte simplă de a te bucura de apă caldă, indiferent de tipul de bloc sau casa în care locuieşti. Boilerul foloseşte energia electrică pentru a încălzi apă rece şi se poate monta în baie, pe hol sau într-o cameră tehnică. Pentru instalarea unui boiler vei avea nevoie de aparatul în sine, dar şi de montarea unor ţevi şi de mână de lucru a unui electrician şi a unui instalator. Dacă îţi doreşti o lucrare de calitate, poţi alege produsele magazinului Shop-einstal, de la boilere şi până la ţevi sau echipamente sanitare. Avantajul folosirii unui boiler este că are un preţ mult mai mic comparativ cu centrala termică şi îl poţi porni doar atunci când nu ai apă caldă de la reţea.

Instalează aeroterme de perete

Aerotermele de perete au un design plăcut din punct de vedere estetic, se instalează uşor şi au preţuri prietenoase. De aceea sunt o super soluţie pentru a încălzi una sau mai multe camere. Le poţi instala în 2-3 camere ale casei dacă îţi doreşti o siguranţă mai mare pentru momentele când nu te poţi baza pe căldura de la reţea, iar dacă ai un apartament mic, una singură ar putea fi de ajuns

Problemele cu apă caldă şi căldură de la reţea devin din ce în ce mai frecvente, aşa că nu strică să ai soluţii de rezervă, pe care te poţi baza atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Nu trebuie să instalezi neapărat o centrală termică pentru a te bucura de apă caldă şi căldura indiferent de circumstanţe, ci este suficient să alegi soluţii precum boilere, aeroterme sau şeminee. Acestea funcţionează perfect şi nu au costuri foarte mari, fiind potrivite atât pentru case, cât şi pentru apartamente.

 

Ultima oră

Comentariul meu