controale itm la zeci de firme din sibiu - doar una a fost sancționată
foto: arhivă

Controale ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) la zeci de firme din Sibiu. Din 37 de firme vizate, doar una a fost sancționată.

În perioada 13 – 15 decembrie 2021 I.T.M. Sibiu a desfăşurat o campanie de verificare a modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi ca servicii externe de prevenire şi protecţie – cod CAEN 7490.

Obiectivele campaniei au urmărit identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale din domeniul relaţiilor de muncă, eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare precum şi creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă.

În vederea verificării modului de respectare de către angajatori a prevederilor legale care reglementează relaţiile de muncă, inspectorii de muncă au verificat 37 de operatori economici.

Pentru neregulile constatate a fost aplicat 1 avertisment pentru completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor cu date eronate sau incomplete şi s-au dispus 3 măsuri pentru remedierea neconformităţilor.

Alte deficienţe constatate au fost nerepartizarea programului de lucru în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial precum şi necompletarea dosarelor de personal cu toate documentele prevăzute de lege.

Ultima oră

Comentariul meu