un consilier local s-a trezit fără să știe în comisia de selecție a membrilor ca-ului tursib - bibu: “este o situație penibilă”

”Epopeea” desemnării membrilor Consiliului de Administrație al Tursib pare fără sfârșit. După ce Consiliul Local a fost înlăturat, iar Primarul Sibiului a devenit reprezentantul municipalității, desemnarea comisiei care va numi componența CA a întâmpinat greutăți în ședința consiliului Loca din decembrie. Paul Mezei de la FDGR și-a auzit numele ca făcând parte din comisie, neștiind că se află pe listă.

Proiectul de hotărâre care stabilește cum se formează comisia care va desemna membrii CA-ului Tursib s-a aflat pe masa consilierilor locali. Din această comisie fac parte și 4 consilieri locali. Paul Mezei de la FDGR a fost surprins să își găsească numele acolo. ”În calitate de consilier local nu a fost convocat să îmi exprim acordul pentru a fi sau nu membru în această comisie. Nu m-a anunțat nimeni”

Adrian Bibu, liderul grupului PNL din consiliul Local, cei care au inițiat proiectul, a spus ”Este o situație delicată și penibilă. eu am cerut acordul, am discutat cu domnul Pinter, am crezut că vă spune. Eu dacă sunt anunțat transmit mai departe colegilor. Dar nu e nimic, vă aducem la cunoștință acum. Dar, dacă nu doriți, să se propună un alt coleg. Noi ne dorim transparență”

Paul Mezei a acceptat până la urmă. ”Eu nu sunt împotrivă, dar măcar un telefon să îmi fi dat cineva să mă anunțe”. Consilierul FDGR nu s-a opus în a face parte din comisie, dar a votat împotriva proiectului, la fel ca toți consilierii FDGR.

Proiectul a fost totuși adoptat cu 12 voturi pentru, 8 împotrivă și 2 abțineri.

Ultima oră

Comentariul meu