transportul metropolitan, operațional la sibiu doar din vara lui 2023 - astrid fodor a explicat pașii de urmat
Foto Arhivă

Faptul că între Sibiu și localitățile din jur se vor implementa linii de transport în comun i-a bucurat pe cei care acum străbat cu greu aceste rute. Dar, până să ajungă în municipiu cu autobuzul, mai trece ceva vreme. Cel puțin un an și jumătate după cum spune primarul Astrid Fodor. Și asta pentru că parcursul birocratic este greoi.

[fvplayer id=”457″]

Consilierii locali au aprobat în ultima ședință din acest an asocierea municipiului în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de transport public local „Transport Metropolitan Sibiu” precum și aprobarea actului constitutiv și a statutului.

Sibienii care abia așteaptă să ajungă în Sibiu din localitățile învecinate, cu transportul în comun, mai au de îndurat. Chiar dacă s-a votat acest proiect important, până la implementarea lui va mai trece cel puțin un an și jumătate. Acest termen este optimist și este cauzat de toți pașii care trebuie parcurși.

”Este un proces de durată, de aceea a fost nevoie să fie aprobat cât mai repede. Acum urmează înregistrarea ADI Transport la instanță până la mijlocul lunii februarie. Apoi trebuie să facem anunțul în jurnalul oficial al Uniunii Europene privind intenția de atribuire a contractului de delega e a transportului public. Acesta se face cu cel puțin 12 luni înaintea de a avea loc încredințarea contractului. ADI Transport trebuie să editeze un studiu de oportunitate, pentru că acest studiu va analiza indicii tehnico economici, financiari, aria de deservire, redevența, subvenția care va trebui plătită de fiecare UAT în parte, câte autobuze, unde vor fi stațiile, toate detaliile după care se va lucra. După cele 12 luni va trebui să finalizăm contractul de delegare care va trebui trimis la consiliul concurenței și abia apoi va deveni funcțional transportul în comun. Toți acești pași ne duc undeva la un an și jumătate”, a explicat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu