sibiancă bătută de un vecin din sat – „a intrat peste ea în casă. putea să o omoare”
foto: arhivă

O femeie din satul Rod a fost bătută în noaptea de vineri spre sâmbătă de către un bărbat care a intrat peste ea în casă. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital. Vecinii sunt și ei terifiați, motiv pentru care sar în ajutorul sibiencei pentru ca astfel de întâmplări să fie evitate.

Sibianca a trăit clipe de coșmar weekendul trecut. Un bărbat necunoscut a intrat peste ea în casă și a bătut-o. Potrivit vecinilor, acesta ar fi încercat și să o violeze. La câteva ore de la incident, oamenii din sat au sunat la 112 și au chemat un echipaj medical, femeia în vârstă de 57 de ani fiind transportată la spital.

„Vineri noapte, vecina noastră Maria, care nu are pe nimeni și locuiește singură, a fost agresată, bătută și posibil și violată. A venit salvarea și a dus-o la spital. Nu ni se pare normal ce s-a întâmplat. Este fără apărare, a intrat peste ea în casă, ar fi putut să o omoare. Dacă e singură trebuie să-și bată joc de ea? Are maxilarul praf, a lovit-o la gură, are și mâna umflată”, spune o vecină.

Mai mulți oameni din satul Rod au mers și la primar pentru a cere ajutorul. Aceștia se tem că agresorul ar putea intra din nou în casa femeii sau ar putea agresa și alte persoane.

„Am fost la primărie la Tilișca mai multe persoane și l-am rugat pe domnul primar să ne ajute. Vrem să se ia măsuri. Să facă primăria și poliția ceva. Doamna Maria, care a fost agresată, nu știe să scrie, nu știe să citească, probabil că nu se descurcă să depună plângere. Ea are ajutor social de la primărie, deci ar fi trebuit ca cineva să o ajute. Putea fi mama oricui”, mai spune vecina femeii”.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, femeia agresată are afecțiuni psihice, iar la câteva ore după bătaie, ea a fost transportată la Psihiatrie în Sibiu, însă fără a rămâne internată. Din păcate, aceasta nu știe cine este agresorul. Vecinii însă îl bănuiesc pe un tânăr din sat, în vârstă de aproximativ 22 de ani, care are antecedente de acest gen.

Poliția face acum cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în acea noapte. „La nivelul Poliției Orașului Săliște s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu