psd-iștii supărați că primăria va da bani spitalelor din subordinea cj. bibu - ”am luat modelul de la cluj”

Consilierii locali au votat în ultima ședință din acest an un proiect de hotărâre care prevede că Primăria Sibiu va oferi finanțare pentru spitalele din județ. Acestea primesc bani și sunt subordonate Consiliului Județean, iar faptul că municipiul va da bani către ele a iscat o discuție între liderii PSD și PNL din Consiliul Local.

Proiectul de hotărâre, care va duce la o ”agendă a sănătății”, a fost inițiat de grupul PNL din consiliul Local. Liderul acestora este Adrian Bibu, care în același timp ocupă funcția de administrator public al județului Sibiu.

Proiectul stabilește în ce condiții acești bani ai municipiului pot merge către instituțiile sanitare aflate în subordinea CJ. Banii pot fi ceruți atât pentru aparatură medicală, dar și pentru renovarea și modernizarea clădirilor.

Dar, nu se vorbește despre sume sau un plafon al acestora. Aceste detalii au vizat interpelarea lui Cătălin Stanciu, consilier local PSD.

Adrian Bibu a spus că ”Acest proiect a fost inițiat de PNL pentru că la nivel de CJ banii pe care i-a primit față de 2019 au fost cu 31 de milioane mai puțini. Ținând cont că peste 50% din beneficiarii care se tratează la Spitalul Județean sunt din municipiul Sibiu am considerat că ar fi bine să alocăm bani  de la bugetul primăriei Sibiu care stă mai bine din acest punct de vedere, că alocăm aceste fonduri pentru îmbunătățirea calității serviciilor din spitalul județean. Am preluat exemplu de la Cluj, unde aceste bune practici funcționează”, a spus Adrian Bibu.

Cătălin Stanciu a insistat. ”Pe același model că sibienii din municipiu merg la Spitalul Județean, întreb, pentru că deservește și județele de lângă…Vâlcea, Brașov până la Făgăraș…lor le-ași cerut bani Faceți demersuri și către alte CJ-uri sau doar municipiul intervine?”

Adrian Bibu a evitat și de această dată răspunsul concret și a întărit faptul că ”Ideea a fost luată din alte părți unde sunt astfel de bune practici care funcționează. Noi am propus proiectul, regulamentul a fost făcut de cei din Primărie”.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu