foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!”

Profesorii sibieni din învățământul preuniversitar, afiliați Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, protestează luni în fața Prefecturii Sibiu față de majorarea salarială de doar 50 de lei propusă de Guvern. Aceștia spun că sunt umiliți continuu, iar această situație nu mai poate continua.

[fvplayer id=”450″]”

Nu este pentru prima dată când, după declarații publice referitoare la cât de important este sistemul educațional pentru clasa politică și după promisiuni referitoare la majorarea salariilor angajaților din acest vitregit sistem, să se ia măsuri contrare. Proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, relevă o majorare medie de 50 de lei pentru cadrele didactice și didactice auxiliare”, spune Teodor Fîrțonea, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu.

foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!” foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!”

Acesta spune că personalul didactic și auxiliar nu a mai primit o majorare salarială din septembrie 2020, iar peste 30.000 de angajați din categoria nedidactic au salariul minim pe economie.foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!”

foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!”

”De la data declarării pandemiei COVID-19, acești salariați au desfășurat și alte tipuri de activități ce nu au legătură cu cele specifice postului deținut. În același timp, personalul din învățământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 și H.G. nr. 569/2017. Amânarea de 2 ori a majorărilor salariale – coroborată cu creșterea galopantă a inflației și a prețurilor la energia electrică, gaze naturale și alimente de bază – a condus la scăderea nivelului de trai, chiar sub limita de subzistență, pentru mulți dintre aceștia”, spune Fîrțonea.

[fvplayer id=”461″]

foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!” foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!” foto video protest în fața prefecturii din sibiu - dascălii spun că ”ne-am săturat să fim umiliți!”

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. V ați saturat de munca domnilor profesori !
    După ce că luați o căruță de bani și sunteți tot în vacanțe acum aveți tupeul sa ieșiți la cerșit !
    Mergeți și munciți la privat să vedeți ce șuturi vă luați !

    1. Noi ne am pregatit ani de zile ca sa fim dascali, nu angajati in privat cu salarii mizerabile. Educatia de performanta cere ,pe langa munca , si o sustinere financiara pe masura. E nevoie de dotare cu carti si materiale didactice performante.
      Daca ati fi facut si Dvs scoala cu adevarat nu v ati mai fi exprimat atat de rudimentar la adresa oamenilor care produc cunoastere , si nu piese de proasta calitate nevandabile.
      Creierul face diferenta !!! de multe ori !!!!