dan paștiu, despre momentele de impas de la dabo doner – „vindeam de 400 lei pe zi, am zis că mă arunc în mare”

Dan Paștiu, fondatorul DAbo Doner, a fost invitat la „Podcastu’ lui Pope”, unde a vorbit atât despre afacerile pe care le-a pus pe picioare, cât și despre momentele de cotitură din viața sa profesională. Momentul deschiderii unei locații pe litoralul românesc a fost unul dificil, deoarece clienții care veneau la mare nu voiau să mânânce decât shaorma. Paștiu a reușit totuși să găsească o variantă pentru ca oamenii să încerce și „altceva”.

DAbo Doner nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cunoscut în rândul sibienilor, iar de câțiva ani și de oameni din toată România. Dan Paștiu a povestit ce a însemnat deschiderea unei locații pe litoralul românesc și cum a ajuns, într-o săptămână, să aibă încasări de la 400 de lei pe zi, la 10.000 de lei pe zi.

YouTube video

„Am deschis undeva prin 20 iunie și până în 26 iulie vindeam maxim 400 lei pe zi. În condițiile în care eu aveam să-I dau fiecărui angajat 100 lei pe zi și aveam 9 angajați, deci 900 lei doar angajații, trebuia să vină chiria, utilitățile, materie primă. Am înnebunit. Mă uitam și nu-mi venea să cred că nu puteam să vând. Toată lumea voia shaorma cu de toate, când mâncai îți cădea o bombă în stomac, nu avea nicio logică culinară. Mă uitam, stăteam în fața locației cum toți vând. Mă gândeam, la sfârșitul sezonului în ce direcție o iau? O iau către mare și mă tot duc sau o iau pe unde trebuie? Și mi-a trecut o chestie prin cap: trebuie să fac ceva dacă toată lumea vrea shaorma. Am vorbit cu ăia care aduceau carnea, le-am zis să aducă și lipii de shaorma, să vând dacă asta vrea lumea, mă prostituez și eu, ce să fac. A început să vină lumea că vrea shaorma. Am zis ok, 12 lei, băteam casa, dădeam bonul, iar apoi îl întrebam dacă nu vrea totuși să încerce altceva. Banii erau dați, îmi cereau tot shaorma. Acolo veneau multe grupuri, găști, și ne cereau câte 5, iar unul dintre ei zicea că vrea totuși altceva, era dispus să încerce. În mai puțin de jumătate de oră erau toți înapoi și voiau ce a mâncat colegul. Din 26 iulie până pe 1 august am ajuns de la 400 lei încasări la 10.000 pe zi încasări. A fost un mic truc, să zic așa, care mi-a salvat viața. Dacă eu plecam de acolo în anul ăla șifonat, nu mai aveam posibilități, trebuia să mă angajez undeva, să mă asociez cu cineva, că eram mort. Acolo mi-am scos, încasând peste 10.000 pe zi, banii de chirie, am plecat pe zero de pe litoral. Mi-am făcut cruce, am zis că e cel mai bun an din viața mea. Am venit în Sibiu și în septembrie suna telefonul. Cineva care avea niște patiserii în Constanța, îmi zicea că toată vara a mâncat de la noi și vrea să facă franciză”, a povestit Dan Paștiu, fondatorul DAbo Doner.

Episodul cu numărul 6 din „Podcastu’ lui Pope” poate fi urmărit integral mai jos:

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu