video: dan paștiu, fondatorul dabo doner, povești de la revoluție – „am fost printre sibienii kamikaze cu drapelul în mănă”
foto: arhivă

Dan Paștiu, fondatorul DAbo Doner, a fost invitat la „Podcastu’ lui Pope”, acolo a făcut dezvăluiri în premieră despre afacerile pe care le-a pus pe picioare. Unul dintre cei mai de succes antreprenori din Sibiu a povestit, printre altele, despre cum, la Revoluție, s-a aflat „în prima linie” și a purtat steagul în fruntea revoluționarilor sibieni.

Nu există sibian care să nu fi auzit de DAbo Doner. Fondatorul afacerii de succes este Dan Paștiu, unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din județ. Paștiu a povestit la „Podcastu’ lui Pope” cum a început totul, cum a plecat în Germania și a adus donerul în orașul de pe Cibin, dar și unde s-a aflat în timpul Revoluției din ’89.

YouTube video

„Am renunțat la facultate, m-am dus în Germania, eu ziceam că nu o să plec niciodată din România. A venit Revoluția, eu am fost revoluționarul ăla cu abnegație, pur, puneam suflet, eu am luat steagul. Am mers în fruntea coloanei, trebuia să intru în poliție. Am făcut un comitet ad-hoc din partea studenților, din partea muncitorilor, din partea intelectualilor, un comitet care trebuia să intre în sediul poliției. Am fost printre cei kamikaze. Eram prins de fenomen și eram entuziasmat de ce se întâmplă și m-a luat valul. Din comitetul ăla care trebuia să meargă să verifice dacă au eliberat deținuții din poliție reținuți în 21 decembrie, asta a fost în 22 cred, eu eram din partea studenților. Am intrat și la un moment dat ne anunță că se face o adunare în Casa de Cultură a Sindicatelor, și comitetul format din 7 reprezentanți era rugat să meargă acolo și să se formeze alții care să meargă în poliție. Băiatul care a mers în locul meu în poliție a fost împușcat și a murit. Sunt povești pe care nu le-am mai spus. (…) Am renunțat în momentul ăla, am zis că nu plec din țară, sunt patriot, dar am plecat fiindcă la un moment dat am început să fac business. Am mers în Iugoslavia, acolo mă duceam cu pahare, cu cuie, fiindcă la noi erau ieftine și le vindeam acolo. De acolo cumpăram blugi, țigări, adidași, cafea și vindeam în România”, a povestit Dan Paștiu.

Episodul cu numărul 6 din Podcastu’ lui Pope poate fi urmărit integral mai jos:

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu se mai cumpara kebapul ala sau donner? E nevoie de aparitii in presa? Va pot relata scene inca nestiute despre lovitura de stat si masacrul din Sibiu nu gosi vandute de Paști…