Sibiancă agresată în biserica de pe Mihai Viteazu - Agresorul a amenințat-o cu un cuțit și a pipăit-o în zonele intime
foto: arhivă

O femeie din Sibiu a fost agresată sexual în Catedrala „Înălțarea Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Mihai Viteazu. Aceasta se afla în lăcașul de cult pentru a se ruga, când un bărbat s-a apropiat de ea. Acesta a trântit-o la pământ și a amenințat-o cu un cuțit în timp ce o pipăia în zonele intime. Femeia a reușit să scape din strânsoarea lui, iar agresorul a fugit. La scurt timp, acesta a fost prins de oamenii legii, cărora le-a spus că era beat în acel moment și că voia să se masturbeze. Se pare că individul, care are 18 ani, este recidivist, fiind condamnat la începutul acestui an la o măsură neprivativă de liberate pentru că a agresat sexual o altă femeie care alerga în parc. Acum, Instanța a decis ca tânărul să stea în spatele gratiilor 1 ani și 4 luni. Sentința nu este însă definitivă.

În data de 17 mai 2021, în jurul orei 14:30, o tânără din Sibiu a mers la Catedrala „Înălțarea Domnului și Sfântului Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Mihai Viteazu. În momentul în care a intrat în biserică, a observat că pe unul dintre scaunele din margine se afla un tânăr, care ținea capul plecat. Femeia s-a rugat apoi câteva minute la icoana din mijlocul lăcașului de cult, după care s-a îndreptat spre ieșirea din biserică, acolo unde tânărul respectiv s-a năpustit asupra ei. Acesta ținea în mână un cuțit cu o lamă de aproximativ 20 de centimetri, motiv pentru care tânăra s-a speriat și a început să țipe. Atunci, băiatul s-a repezit la ea, a prins-o de păr și a amenințat-o cu cuțitul, după care a trântit-o la pământ, s-a așezat peste ea și a început să o atingă în zonele intime, notează libertatea.ro.

Femeia era îngrozită, însă a găsit puterea să se opună. I-a spuls bărbatului masca de pe față și l-a zgțriat cu unghiile. Agresorul a scăpat cuțitul din mână și a fugit din biserică. Tânăra a sunat la poliție și a păstrat și masca individului ca probă.

Bărbatul a fost prins la scurt timp de oamenii legii cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă. Acesta are 18 ani, este din Cisnădie și este cunoscut cu antecedente tot pentru infracțiuni sexuale. „A declarat că la momentul săvârșirii infracțiunii se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar fapta a săvârșit-o pentru a se masturba”, au precizat anchetatorii.

A recidivat în timp ce era sub supraveghere

În momentul agresiunii sexuale din biserică, tânărul se afla sub măsura asistării zilnice a Serviciului de Probațiune Sibiu. Judecătoria Sibiu l-a condamnat pe 18 februarie la această măsură educativă după ce, în anul 2019, când avea mai puțin de 17 ani, a mai încercat să agreseze sexual o altă femeie care alerga prin parcul Sub Arini.

CITEȘTE ȘI: Sibiancă atacată în Parcul Sub Arini –M-a prins de mâini și m-a târât în pădure

Pipăitul femeilor, un obicei – Ce diagnostic i-au pus specialiștii

În timpul cercetărilor din primul dosar, cu femeia agresată în parc, tânărul le-a spus anchetatorilor că a deprins obiceiul de a pipăi femeile pe stradă în perioada în care a stat într-un centru de plasament din Cisnădie, acolo unde era încurajat de colegi.

Din evaluările psihiatrilor, reiese că tânărul suferă de „tulburare de conduită socializată”, adică o patologie care îl poate predispune la comiterea de agresiuni sexuale. Ca măsură educativă, tânărul, pe atunci minor, a fost condamnat să se prezinte zilnic, timă de șase luni, la Serviciul de probațiune. În acest timp, băiatul ar fi trebuit să aibă un comportament exemplar, însă la nici două luni de la condamnare a recidivat.

După incidentul din biserică, tânărul a fost evaluat din nou de psihiatri, care au stabilit că suferă de „personalitate imatură în curs de structurare dizarmonică, cu trăsături de personalitate de tip antisocial”, iar concluziile au arătat că tulburarea de personalitate îi afectează capacitatea de a-și controla impulsurile sexuale.

De această dată, Judecătoria Sibiu a decis condamnarea inculpatului la închisoare, însă pedeapsa a fost minimă, și anume 1 an și 4 luni închisoare. Sentința nu este însă definitivă.

Sursa: libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu