Jandarmii sibieni participă la misiuni de menținere a ordinii publice, dar și intervin atunci când sunt solicitați pentru aplanarea unor conflicte. Jandarmii spun că în timpul misiunilor întâmpină greutăți în probarea activității infracționale, fapt care induce cetățeanului senzația de ineficiență a muncii lor. Dar, pentru a elimina acest neajuns, vin și cu o soluție.
”Toate aceste aspecte, ce derivă din lipsa tehnicii audio-video, duc la formarea unei percepții eronate asupra domeniului ordinii publice, astfel încât aceste este des criticat, atât în mediul on-line, cât și de mass-media, iar rezultatul este unul singur- scăderea încrederii în forțele de ordine publică. De asemenea, lipsa probării unor fapte comise asupra echipajului de ordine publică induce o stare de neliniște în rândul patrulelor, soldată uneori cu o lipsă de reacție eficientă”, spun reprezentanții jandarmilor sibieni.
Pentru ca aceste neajunsuri să fie eliminate din activitatea jandarmilor sibieni, ei cred că dotarea celor din patrulele de ordine publică cu body camera ar fi soluția cea mai bună. ”Asigurarea tehnicii de filmat, pentru efectivele din structurile de ordine și siguranță publică ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și pentru autovehiculele din dotare este esențială pentru buna desfășurare a misiunilor în interesul comunității locale, drept urmare considerăm că poate fi o prioritate a autorităților locale înlăturarea acestui deficit, dar mai ales pentru crearea premiselor creșterii gradului de siguranță”, este cererea pe care conducerea jandarmilor sibieni o face către consiliul Județean.
Mai exact, prin Autoritatea de Ordine Publică, au cerut dotarea patrulelor de ordine publică cu 22 de camere de tip Police BodyCam și 22 de carduri de memorie. Bugetul necesar, care va fi asigurat de Consiliul Județean, prin ATOP, este de 69.300 de lei, adică puțin peste 14.000 de euro.