chiriile anl se vor calcula diferit - sibienii pot plăti ”mai puțin sau chiar mai mult”
Foto Arhivă

Sibienilor care vor închiria locuințe ANL prin intermediul Urbana SA li se vor calcula chiriile după alt algoritm decât până acum. Modificările legislative s-au făcut de la 1 noiembrie și se aplică contractelor care se încheie după această dată.

Modificările vor fi votate de consilierii locali în ședința din această lună.

”Acest proiect de HCL a fost inițiat pentru punerea în aplicare a modificărilor recente ale legislației care reglementează locuințele ANL ( HG nr 174/2021 și OUG 55/2021 pentru modificarea Legii 152/1998.)

Noul mod de calcul al chiriei este în funcție de valoarea de investiție a construcției și nu în funcție de valoarea de înlocuire a construcției cum a fost calculat anterior.

De asemenea, conform noilor prevederilor legale chiria de plată este influențată și diferă de acum și în funcție de venitul mediu net pe membru de familie. Prin urmare, conform unor calcule preliminare realizate de SC Urbana, chiriile de plată pot să scadă, dar și să crească față de chiriile plătite anterior intrării în vigoare a noilor prevederi legislative, în funcție de veniturile familiei precum și în funcție de numărul de membri ai familiilor respective”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Contractele de închiriere încheiate înainte de data 01 noiembrie 2021 se supun prevederilor legale în vigoare, la data încheierii lor, până la expirarea termenului de închiriere prevăzut în contract.

Ultima oră

Comentariul meu