wienerberger continuă în acest an programul de responsabilitate socială pentru un viitor curat

Wienerberger (www.wienerberger.ro), cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume, devine catalizatorul schimbării, încurajându-și partenerii și clienții să se alăture misiunii de a crea o Românie sustenabilă și curată implicându-se în demersurile de protejare a mediului înconjurător.

Prima acțiune de plantare a companiei a avut loc în anul 2008, când în parcul Sub Arini din Sibiu au fost plantate 200 de magnolii. Acțiunile au continuat în 2009  la Tritenii de Jos din județul Cluj, unde, în zona verde a fabricii s-au plantat 100 de stejari și 20 de pawlonia.  În 2015 Grupul a plantat 50 de sălcii în perimetrul fabricii de la Gura Ocniței, completând în acest an cu plantarea a 120 de arțari canadieni.

wienerberger continuă în acest an programul de responsabilitate socială pentru un viitor curat
Iulian Mangalagiu, Director General Wienerberger România

 

”Acțiunea de plantare este o inițiativă autentică, dezvoltată la nivelul companiei și desfășurată pentru al doilea an consecutiv. Împădurirea zonei din proximitatea fabricii are ca obiectiv atât stocarea emisiilor de carbon cât și reducerea zgomotului.  Dincolo de schimbul de experiențe ne dorim ca această inițiativă să determine o schimbare în mentalitatea și atitudinea cât mai multor persoane față de mediul înconjurător. Voluntarii Wienerberger au înțeles importanța acțiunilor de CSR și sunt tot mai receptivi la acțiunile care fac parte din strategia de sustenabilitate a companiei. Pe lângă proiectele dedicate protecției mediului, Wienerberger a fost implicat și în acțiuni de voluntariat în construcția accelerată de case pentru familiile din medii vulnerabile, alături de partenerii de la Habitat for Humanity.”, declară Iulian Mangalagiu, Director General Wienerberger România

În spiritul responsabilității față de mediul înconjurător, grupul Wienerberger a organizat pe data de 10 decembrie o acțiune internă de plantare în proximitatea fabricii din Sibiu. Sub îndrumarea atentă a unei echipe de specialiști, 40 de voluntari au plantat peste 150 de tei pe o suprafață de 367 de metri pătrați în jurul zonei ce împrejmuiește limita perimetrului privat.

Acțiunea de CSR, desfășurată în perioada 06.12 – 10.12.2021 în Sibiu contribuie la atingerea obiectivelor ambițioase stabilite în cadrul Programului de Sustenabilitate 2023. Proiectul face parte dintr-o campanie amplă de CSR, desfășurată anul acesta de compania Wienerberger în Nădab, Gura Ocniței și Sibiu. În perioada noiembrie-decembrie voluntarii au plantat peste 700 de pomi (tei, salcâmi, arțari canadieni și platani) în jurul fabricilor.

Toate activitățile locale desfășurate de către Wienerberger sunt aliniate la obiectivele de sustenabilitate ale Grupului și sunt supuse unor criterii stricte ESG (de mediu, sociale, guvernamentale) care urmăresc obiectivele stabilite de Pactul Verde European.

Responsabilitatea socială și grija față de mediu și comunitate sunt principalele valori ale companiei Wienerberger, iar acțiunile de plantare desfășurate în Sibiu, Gura Ocniței și Nădab reprezintă angajamentul ferm prin care organizația își consolidează aceste principii în relație cu echipa, oferind în același timp un exemplu de implicare la nivelul întregii comunități. Este un angajament de lungă durată prin care compania este în continuare alături de comunitatea din care face parte conlucrând pentru asigurarea unui mediu curat şi sănătos în zonele în care își desfășoară activitatea.

***

Wienerberger este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume și cel mai mare producător din Europa de cărămizi pentru fațadă și tigle ceramice. Grupul austriac este cotat la bursa internațională și deține în prezent 197 de fabrici în 29 de țări. Compania operează pe piaţa locală trei companii: Wienerberger, Semmelrock Stein Design şi Tondach România.

Grupul are în România șapte fabrici: patru fabrici de cărămidă  – în localităţile Sibiu, Tritenii de Jos (judeţul Cluj), Gura Ocniţei (judeţul Dâmboviţa), Berca (judeţul Buzău) şi trei fabrici de pavele Bolintin Vale (Ilfov), Teiuş (Alba), Nădab (Arad). Grupul este şi distribuitor de ţigle ceramice şi cărămizi de faţadă si interior, pe care le importă din fabricile grupului amplasate în Ungaria, Austria, Belgia, Croaţia, Serbia, Slovenia.

 

Ultima oră

Comentariul meu