video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari”

Piața Cibin nu mai reprezintă de mult locul unde sibienii merg să caute brazi de Crăciun. Prețurile sunt puțin mai piperate față de supermarketurile din oraș unde, de asemenea, se comercializează pomi de iarnă. La fel ca în anii trecuți, sezonul acesta nu face excepție. Mai puțin de zece comercianți au pus brazi la vânzare la Cibin și spun că cererea nu este așa cum s-ar fi așteptat.

[fvplayer id=”424″]

Comercianții de brazi din Piața Cibin nu mai au vânzări cum aveau în alți ani. Sibienii care vin aici să caute pomul de iarnă perfect spun că prețurile sunt mult mai mari față de magazinele de bricolaj sau supermarketurile din oraș. Din acest motiv, cererea a scăzut considerabil. video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari”

Deși brazii sunt bogați și arată ca în filmele de Crăciun, ei nu prezintă totuși interes. Prețurile pornesc de la 50-100 de lei, pentru cei mici, și ajung chiar și la 300 de lei pentru cei înalți de 3-4 metri. „Sunt scumpi, mai lăsați din prețuri. Aici sunt doar samsari de brazi”, a spus un bărbat, în timp ce se îndepărta de comercianți.

video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari”

video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari”video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari”Un alt motiv pentru care brazii din piață sunt neatractivi pentru sibieni este teama că se vor usca până de sărbători. Sunt mulți cumpărători care împodobesc pomul încă de la începutul lunii decembrie, dar la fel de mulți sunt și cei care așteaptă până aproape de Crăciun și îl cumpără cu doar câteva zile înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului. Cei din prima categorie și-au achiziționat deja bradul din magazinele de bricolaj cu mult înainte ca pomii să apară în piețele agroalimentare.

Toți brazii din Piața Cibin sunt importanți din Danemarca și Norvegia. Chiar dacă nu e „marfă românească”, cu toții însă au coroane bogate, iar împodobiți vor arăta cu adevărat de sărbătoare. video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari”video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari” video: brazii din piața cibin, neatractivi pentru sibieni – prețurile ajung și la 300 de lei – „aici sunt doar samsari”

Comercianții din Piața Cibin au venit să vândă brazi în data de 10 decembrie și spun că mai pot fi găsiți aici până în data de 23 decembrie. Brazi se găsesc anul acesta și în Leroy Merlin, Hornbach sau Dedeman. Aici găsiți nu doar pomi naturali, cât și artificiali la prețuri pentru toate buzunarele. De asemenea, Internetul „bubuie” de anunțuri cu vânzări de brazi, care sunt aduși până la ușa cumpărătorului.

Ultima oră

Comentariul meu