un sibian a cucerit medalii la campionatul european de pangration – „am obținut titlul de vicecampion”
Sursa: Facebook/Federaţia Română de Pangration Athlima

Sibianul Lucian Stoica a participat la Campionatul European de Pangration Athilma, care s-a desfășurat în Grecia, în Atena, weekendul trecut, acolo unde a reușit să obțină două titluri importante. Acesta a venit acasă cu două medalii.

Sibianul s-a calificat, în primăvară, la Campionatul Mondial însă, din cauza pandemia, acesta nu s-a mai ținut, motiv pentru care a fost înlocuit de Campionatul European de Pangration Athilma și s-a desfășurat, în weekend, în Atena.

„La acest Campionat, România a participat cu un lot format din 20 de sportivi, 3 arbitri și 1 oficiali rezultatele obținute de către sportivii Lotului Național de Pangration Athlima sunt următoarele: 12 medalii de Aur, 12 medalii de Argint, 11 medalii de Bronz și 2 locuri 4. În urma acestor rezultate, România s-a clasat pe locul 3 pe naţiuni”, spun reprezentanții Federației Române de Pangration Athilma.

Lucian Stoica, în vârstă de 47 de ani, a reușit să obțină două titluri la această competiție. „Am obținut titlul de vicecampion și a obținut și o medalie de bronz”, spune sibianul.

Pangration Athilma este una dintre cele mai redutabile forme de luptă create. Experții spun că ar fi cel mai eficient stil de luptă creat vreodată de om. Tradițiile grecești spun că eroii mitici Hercule și Tezeu sunt inventatorii Pangration Athilma. „Acest tip de sport a fost adus în România în urmă cu nouă ani. De trei ani suntem federație legală în România. Pangration se aseamănă cu Ju Jitsu”, spune Lucian Stoica.

Sibianul Lucian Stoica a făcut cunoștință cu acest sport în Grecia, acolo unde a locuit 25 de ani. În această perioadă, a fost elevul antrenorului lotului grecesc. Când s-a întors în România, a practicat și judo.

Ultima oră

Comentariul meu