„Tigaie” din Săliște, condamnat la închisoare – A mușcat un polițist și l-a amenințat cu moartea pe altul
FOTO: ARHIVĂ / „Tigaie”, în timpul atacului de la Cristian

Un scandal de proporții a avut loc, în vara anului 2018, în fața unui club de pe strada Rahovei din Sibiu. Un bărbat recalcitrant, aflat sub influența consumului de alcool, a făcut circ de față cu un echipaj de poliție. Mai mult decât atât, acesta a opus rezistență atunci când oamenii legii au vrut să-l legitimeze, s-a luat la bătaie cu ei, fiind trântit pe jos, i-a scuipat, iar pe unul dintre ei l-a amenințat cu moartea. În plus, pe alt polițist l-a mușcat de mână în timp ce se afla în autospecială. Bărbatul a fost trimis în judecată, iar recent a fost condamnat la săvârșirea unei pedepse de 2 ani și 6 luni închisoare. Protagonistul întregului scandal este un tânăr în vârstă de 27 de ani din Săliște, cunoscut drept „Tigaie”. Bărbatul este recidivist, chiar anul acesta el tâlhărind un bărbat într-o benzinărie din Cristian.

[fvplayer id=”426″]

A ieșit din club beat și pus pe scandal

Totul s-a petrecut în data de 15 august 2018, în jurul orei 03:00. Un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu se afla cu autospeciala în patrulare pe raza municipiului. Cei doi agenți, în momentul în care au ajuns pe strada Rahovei, în zona pensiunii „Turist” de la intersecția cu Calea Cisnădiei, au observat trei femei și un bărbat cum ieșeau din clubul de peste drum. Văzând că bărbatul respectiv era agresiv și striga la una dintre femei, unul dintre polițiști i-a atras atenția, spunându-i să facă liniște. Potrivit rechizitoriului, femeile i-au atras atenția individului, care a continuat să fie agresiv și să vorbească urât, înjurându-i pe polițiști. 

„Tigaie” din Săliște, condamnat la închisoare – A mușcat un polițist și l-a amenințat cu moartea pe altul
Clubul din care a ieșit bărbatul

Polițiștii, amenințați cu moartea și mușcați

Bărbatul nu a vrut nicicum să se potolească, motiv pentru care agenții de poliție au coborât din autospecială ca să-l legitimeze, doar că acesta a refuzat.

„Din declarațiile persoanelor vătămate (n.red.: polițiștii) rezultă că bărbatul violent mirosea a alcool și întrucât nu coopera și se manifesta agresiv, în aplicarea procedurii standard în astfel de cazuri, i-au solicitat acestuia să pună mâinile pe gardul de beton situat în apropiere pentru efectuarea unui control corporal, în scopul detectării obiectelor înțepătoare pe care le-ar fi putut avea asupra sa. Din cuprinsul acelorași declarații mai rezultă că bărbatul respectiv l-a recunoscut pe agentul de poliție (…) ca fiind cel care i-a aplicat în cursul lunii aprilie a aceluiași an o sancțiune contravențională întrucât provocase un scandal în clubul „Premier”, pentru care bărbatul l-a amenințat cu moartea pe polițist”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sibiu publicată pe www.rolii.ro.

Cei doi agenți au încercat să-l încătușeze pe individ, însă acesta s-a smuls, moment în care, în încercarea de-al lovi pe polițiști, au căzut cu el la pământ. În ajutor au venit și trei martori care se aflau pe terasa pensiunii de vizavi. Polițiștii au folosit chiar și spray lacrimogen, dar bărbatul opunea în continuare rezistență. Într-un final, i-au pus cătușele, timp în care individul îl amenința cu moartea pe unul dintre polițiști. Conform declarației agentului, acesta i-a spus că „vor plânge copiii după el, iar după ce va face trei ani de pușcărie, iese și se ocupă de el”, scuipându-l în același timp.

Bărbatul nu s-a potolit nici când oamenii legii l-au băgat în autospecială. Acolo, unul dintre polițiști a fost mușcat de antebraț. La intersecția străzii Oștirii cu Nicolae Iorga, agenții au cerut sprijin, iar bărbatul a fost preluat de alt echipaj, fiind condus la secție unde a fost identificat.

„Tigaie” din Săliște, condamnat la închisoare – A mușcat un polițist și l-a amenințat cu moartea pe altul
Zona unde a avut loc scandalul

Protagonistul „circului” este „Tigaie” de la Săliște

Bărbatul recalcitrant, care a mușcat și a amenințat cu moarte doi polițiști, este un bărbat în vârstă de 27 de ani din Săliște. Acesta este cunoscut drept „Tigaie” și nu se află la prima abatere. El este recidivist, în trecut fiind cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată. 

CITEȘTE ȘI: Tigaie, cuțitarul de la Cristian, a fost prins de poliție – A atacat un bărbat într-o benzinărie

„Inculpatul a fost anterior condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni cu violență, lovire sau alte violențe, tâlhărie, dar și pentru distrugere, la pedepse cu închisoare, în privința cărora s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, inculpatul săvârșind faptele din prezenta cauză în termenul de supraveghere”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sibiu.

În momentul pronunțării hotărârii, „Tigaie” era arestat într-o altă cauză pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, și anume pentru incidentul din benzinărie de la Cristian.

Polițiștii au avut nevoie de îngrijiri – Agentul mușcat a făcut vaccinul antitetanos

În urma celor întâmplate, polițistul mușcat a avut nevoie de îngrijiri medicale și, totodată, de administrarea vaccinului antitetanos. Celălalt polițist a prezentat escoriații post agresiune.

Instanța a stabilit că inculpatul trebuie să-i plătească polițistului mușcat daune de 1.000 lei pentru că l-a agresat, dar și pentru că i-a rupt uniforma. 

În cursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că nu mai știe exact ce s-a întâmplat în acea noapte, fiindcă era beat și tulburat, din cauză că recent se despărțise de prietena lui, care se afla în club în data respectivă cu o prietenă și cu „vărul ei”, potrivit spuselor lui „Tigaie”.  Acesta a recunoscut că vorbea pe un ton mai ridicat cu fosta iubită și nu s-a conformat solicitărilor polițiștilor, însă nu își amintește de evenimentele petrecute în autospecială. A precizat, în schimb, că pe unul dintre polițiști îl știa, întrucât a mai fost cercetat de el în trecut, dar nu crede că l-a amenințat cu moartea. În cadrul ascultării în fața instanței, inculpatul a recunoscut integral comiterea faptelor, necontestând temeinicia acuzațiilor formulate, se arată pe www.rolii.ro.

La mijlocul lunii noiembrie, inculpatul a fost condamnat la săvârșirea unei pedepse de 2 ani și 6 luni de închisoare. 

Ultima oră

Comentariul meu