psd-iștii, supărați în ședința de la cj sibiu că primarii lor nu primesc mai mulți bani - ”primarii pnl sunt avantajați”

Consilierii județeni din partea PSD s-au opus unui proiect de hotărâre supus votului în ședința de îndată convocată joi. Aceștia s-au plâns de faptul că alocarea a 6% din impozitul pe venit nu se face în mod echitabil, pentru că, spun ei, încă o dată primarii PSD din județ sunt dezavantajați față de cei ai PNL. Proiectul a trecut însă, cu alte 26 de voturi pentru.

Proiectul de hotărâre supus votului vizează alocarea în mod egal a sumei oricum mici, de 1.746.000 de lei, primită de CJ de la stat din impozitul pe venit. Astfel, toate comunele primesc aceeași sumă, la fel orașele și municipiile.

VEZI AICI SUMLE PRIMITE DE UAT-URI ȘI CUM SE FACE ÎMPĂRȚEALA 

Înainte de vot, consilierii județeni din partea PSD, prin vocea Laurei Barac, și-au exprimat nemulțumirea față de criteriul de împărțire a banilor. ”PSD nu este de acord cu modalitatea de repartizare. ni se pare că modalitatea în care sunt repartizați banii nu este echitabilă și ne raportăm la ultimele repartizări care au avut loc în 2021. Beneficiarul final este cetățeanul și nu credem că ar trebui să fie î diferență în funcție de coloratura politică. UAT-urile PNL au fost avantajate, iar cele PSD defavorizate și sumele alocate infime în comparație cu cele alocate primăriilor PNL. Ne-am fi așteptat să e facă o echilibrare la final de an în care cetățeanul să nu fie defavorizat și să se bucure de aceste sume. Votul nostru va fi unul împotrivă”, a spus Laura Barac.

Marcel Luca, vicepreședintele consiliului județean, cel care a condus ședința, i-a replicat Laurei Barac. ”Tocmai această gândire este pentru a ajuta cetățenii din localitățile unde, dacă nu am fi procedat la acest mod ar fi primit niște sume infime după formulele de suprafață și număr de locuitori, respectiv 4, 6, 7.000 de lei. multe dintre ele sunt chiar UAT-uri conduse de PSD, deci aici împărțirea îi ajută pe cei care au cele mai mici venituri”.

Proiectul de hotărâre a trecut de votul consilierilor, cu cele 5 voturi împotrivă ale PSD-ului, dar cu altele 26 pentru.

 

Ultima oră

Comentariul meu