investiții la cimitirul municipal - se reface aleea eroilor și se înlocuiește conducta de scurgere a apei pluviale

Aleea Eroilor Revoluției din 1989 din cimitirul municipal este a doua ca lungime din această locație și una foarte aglomerată. De când mașinile au acces în cimitir, pietonii nu mai circulă în siguranță pe această alee pentru că nu există trotuare, iar asfaltul este degradat. În plus, zone mari din cimitir au fost inundate în urma ploilor abundente. Toate aceste probleme vor fi remediate după reparațiile care se vor face aici.

Refacerea Aleii Eroilor Revoluției presupune spargerea betoanelor existente, realizarea unei zone pietonale, înlocuirea rigolelor existente, amenajarea spațiilor până la morminte cu balast. Se propune și plantarea de pomi pe marginea aleii și acolo unde este posibil realizarea de locuri pentru staționare. Indicatorii tehnici pentru aceste investiții se ridică la un total de 1.277.185 de lei.

O altă problemă care trebuie îndreptată în cimitirul municipal este înlocuirea unei porțiuni din sistemul de scurgere a apei pluviale. În urma ploilor torențiale mare parte din cimitir a fost inundată din cauză că rețeaua este subdimensionată. Conducta, cu o lungime 172 metri, care traversează cimitirul, aflată sub aleea care duce de la Poarta 2 la Poarta 3 (paralelă cu Calea Dumbrăvii ) are un diametru de 500 cm și este necesară una de 800 cm, aşa
cum este în restul traseului râului Valea Săpunului. Înlocuirea conductei, instalarea a 3 cămine de vizitare și refacerea asfaltului costă 648.863 lei.

Indicatorii tehnici pentru ambele lucrări din cimitir sunt supuși votului consilierilor locali în ședința din luna decembrie.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu