eugen iordănescu rămâne sub control judiciar - are voie să ia legătura cu fiul său

Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu, va fi cercetat în continuare sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Acesta a contestat vinerea trecută decizia Judecătoriei Sibiu și la fel au făcut și procurorii sibieni care au cerut arestarea preventivă. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestațiile, însă decizia rămâne aceeași, cu o excepție. Iordănescu va avea voie să vorbească cu fiul lui, care este și el suspect în dosarul de delapidare și trafic de influență.

Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu a fost plasat vineri, 10 decembrie, sub control judiciar pentru 60 de zile. Este acuzat de procurorii sibieni de delapidare și trafic de influență. Atât procurorii, care ceruseră arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, cât și Iordănescu, au contestat la Curtea de Apel Alba decizia judecătorilor sibieni de a-l pune sub control judiciar. Apelul s-a judecat joi, iar măsura rămâne aceeași, și anume control judiciar. Conținutul măsurii a fost însă modificat.

eugen iordănescu rămâne sub control judiciar - are voie să ia legătura cu fiul său

CITEȘTE ȘI: Trafic de influență la Aeroportul Sibiu – Iordănescu suspectat că a încercat să falsifice concursul pentru postul de director comercial

„Joi, 16.12.2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu”, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestațiile formulate de inculpatul I.E. și Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, împotriva încheierii Tribunalului Sibiu din 10.12.2021 pe care o desființează în parte doar în ceea ce privește conținutul controlului judiciar instituit față de inculpatul I.E., pe care îl modifică parțial. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul I.E. va fi cercetat în continuare sub măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel Alba Iulia.

Iordănescu are voie să ia legătura cu fiul lui, suspect și el în dosar

Modificarea adusă de magistrați este aceea că Eugen Iordănescu poate lua legătura cu fiul lui, Iordănescu Ștefan. Inițial, Judecătorii de la judecătoria Sibiu au hotărât că acesta nu îl poate contacta pe nicio cale.

Iordănescu nu are voie nici să părăsească țara și nici nu mai poate ocupa vreo funcție în comisia de selecție a membrilor Consiliului de Administrație a Aeroportului Sibiu și nici din comis de selecție a directorilor a acestei regii. Toate celelalte obligații stabilite de judecătorii sibieni prin control judiciar rămân valabile.

VEZI AICI CE ACUZAȚII I SE ADUC LUI EUGEN IORDĂNESCU

„Admite contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și inculpatul Iordănescu Eugen împotriva încheierii penale nr.152/CC/10.12.2021 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu în dosar nr.3134/85/2021. Desființează în parte încheierea penală atacată, în ce privește conținutul controlului judiciar instituit față de inculpatul Iordănescu Eugen, conținut pe care-l modifică, în sensul că: I. În temeiul art.215 al.2 lit.a C.pr.pen. obligă pe inculpat să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar. II. Înlătură din conținutul obligației prevăzute la art. 215 al.2 lit.d C.pr.pen. interdicția inculpatului de a se apropia, de a lua legătura sau de a comunica direct sau indirect, pe nicio cale cu suspectul I.Ș.. III. În temeiul art. 215 al.2 lit.e C.pr.pen. impune inculpatului interdicția de a face parte din comisia de selecție a membrilor Consiliului de Administrație a Aeroportului Internațional Sibiu și din comisia de selecție a directorilor acestei regii autonome. Menține toate celelalte obligații impuse inculpatului Iordănescu Eugen în baza art. art. 215 al.2 C.pr.pen., de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu. Menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate. În baza art.275 al.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare în prezenta procedură rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința camerei de consiliu de azi, 16.12.2021”, se arată în soluția magistraților.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică