dosarul lui sorin oprescu a fost repus pe rol

Dosarul în care fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, era cercetat pentru fapte de corupție a fost repus pe rol chiar joi, în ziua în care instanța trebuia să anunțe sentința definitivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție trebuia ca joi să pronunțe sentința definitivă în procesul în care este implicat fostul primar Sorin Oprescu. Tot joi, s-a decis repunerea pe rol a dosarului, fiind schimbată încadrarea juridică a faptelor.

dosarul lui sorin oprescu a fost repus pe rol

„În temeiul art.395, alin.1, Cod de procedură penală, în complet de divergenţă, repune cauza pe rol, pentru a pune în discuţie, din oficiu, în temeiul art.386, alin.1, Cod de procedură penală, schimbarea încadrării juridice a unora dintre faptele penale reţinute prin rechizitoriu”, se arată în minuta instanței.

Sorin Oprescu a fost condamnat, în 2019, la 5 ani și 4 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Oprescu fusese trimis în judecată în 2015 într-un dosar de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Procurorii DNA au stabilit că începând de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Conform DNA, pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro. Banii au fost primiți de la subalternul Bogdan Popa și ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză au fost judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

DNA spune că, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu ar fi primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică