consiliul județean împarte ”firimituri” localităților sibiene din impozitul pe venit - sibiul primește 36.000 de lei

Primăriile din județ vor primi de la Consiliul Județean o parte din sumele plătite din impozitul pe venit. O parte, pentru că din totalul de 50 de milioane de lei cerute, CJ Sibiu are disponibilă suma de 1.746.000 de lei, bani înapoiați de la stat. Asta înseamnă că sumele care vor ajunge înapoi la primării sunt infime. Șelimbărul și Cristianul au renunțat la acești bani și nu au depus cerere pentru a-i obține.

Legea bugetului de stat pe anul 2021 prevede ca sumele corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit se repartizează integral comunelor, orașelor și municipiilor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii.

În baza acestei prevederi primăriile din județ au cerut , în total, 50 de milioane de lei. CJ Sibiu a primit însă doar 3,4% din această sumă, adică 1.746.000 de lei.

Astfel, consilierii județeni vor vota propunerea spre repartizare a acestei sume în mod egal unităților administrativ-teritoriale la nivel de comune, orașe și municipii din județul Sibiu.
Astfel, s-a procedat la stabilirea valorii medii a sumei de repartizat raportată la cele 64 de unități administrativ-teritoriale din județul Sibiu, după următorul calcul: 1.746,31 mii lei împărțit la 64, rezultând suma medie de 27,29 mii lei.
Pornind de la această medie s-a efectuat o repartizare a sumei de 1.746,31 mii lei în mod egal unităților administrativ-teritoriale din județul Sibiu, după cum urmează:
– pentru toate comunele suma de 27 mii lei;
– pentru toate orașele suma de 33 mii lei;
– pentru Municipiul Mediaș suma de 36 mii lei, iar pentru Municipiul Sibiu suma de 36,31 mii lei

Primăria Comunei Cristian și a Comunei Șelimbăr nu au solicitat acordarea de fonduri publice cu această destinație, prin cererile depuse.

Ultima oră

Comentariul meu