Ministrul Cercetării a demisionat din funcţie

Ministrul Cercetării, Florin Roman, a demisionat din funcţie, a anunţat, miercuri, Biroul de presă al Guvernului.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a reiterat că premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse, menţionând că acesta va trebui să ofere lămuriri şi cu privire la noile acuzaţii apărute în spaţiul public.

Presa centrală a publicat informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire a acestor studii la UBB Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum ar apărea în CV-ul său.

„Este cunoscută deja poziţia premierului în această situaţie. Domnia sa a cerut public domnului ministru Roman clarificarea situaţiei domniei sale. Evident, elementele de astăzi se înscriu în aceeaşi categorie. Ca atare, este aşteptat domnul ministru să ofere aceste clarificări”, a arătat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, în şedinţa de Guvern nu s-a discutat despre noile acuzaţii aduse la adresa lui Florin Roman.

„Demisia este un act unilateral. Clarificările cerute de domnul prim-ministru au fost comunicate public, ca solicitare, încă de la momentul în care au apărut primele materiale de presă. (…) Înţeleg că mai are de oferit clarificări şi pentru situaţia prezentată astăzi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ultima oră

Comentariul meu