spitalul județean sibiu redeschide secțiile medicale - sunt mai puține cazuri covid
foto: arhivă

După câteva luni intense, în care cel mai mare spital din județul Sibiu a fost plin de bolnavi de coronavirus, secțiile medicale se redeschid și intră, din zona „roșie”, înapoi în zona „verde”. Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) a făcut demersurile necesare către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu pentru a aviza reorganizarea structurilor temporare.

[fvplayer id=”414″]

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în județul Sibiu s-a redus considerabil, motiv pentru care nu mai este mare presiune pe spitale. Din acest considerent, conducerea Spitalului Județean a cerut DSP-ului să avizeze reorganizarea structurilor temporare. Secțiile Medicală I și II redevin zone „verzi”.

„SCJU Sibiu a făcut demersuri către DSP Sibiu în vederea avizării reorganizării structurii temporare actuale, în contextul scăderii numărul de cazuri de infecție cu SARS-Cov2 care necesită internare. Aceasta vizează reducerea zonelor roșii și creșterea numărului de paturi din zona verde, cele mai importante modificări urmând să fie făcute în zona pavilionului secțiilor medicale care vor reintra în zona verde”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Potrivit ultimelor date furnizate de reprezentanții Prefecturii Sibiu, la Spitalul Județean Sibiu sunt internați 46 de pacienți infectați cu coronavirus. Dintre aceștia, 31 sunt nevaccinați și 15 sunt vaccinați împotriva COVID-19. În ultimele 24 de ore, în județ au fost raportate 58 de infectări noi.

Ultima oră

Comentariul meu