peste 30 de persoane au murit în 2021 pe drumurile din sibiu - cele mai grave accidente, cu pietoni
foto: arhivă

Treizeci și cinci de persoane și-au pierdut viața și peste 500 au fost rănite în accidente produse pe drumurile din județul Sibiu. Cele mai multe evenimente rutiere au avut loc fie din cauza traversării neregulamentare a pietonilor, fie din cauza neacordării de prioritate la treceri de pietoni. Deși s-au înregistrat mai puține accidente rutiere grave față de anul trecut, numărul acestora este în continuare mare.

„În perioada 01.01 – 28.11.2021, în județul Sibiu s-au produs 468 de accidente rutiere soldat cu decesul a 35 de persoane, rănirea gravă a 88 de persoane și rănirea ușoară a altor 481 de participanți la trafic. Cauzele principale de producere a accidentelor sunt: traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor, viteza neadaptată, neacordarea de prioritate autovehiculelor, indisciplina bicicliștilor și nepăstrarea distanței”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

peste 30 de persoane au murit în 2021 pe drumurile din sibiu - cele mai grave accidente, cu pietoni
Accident produs pe strada Rahovei din Sibiu (18 noiembrie 2021)

Cele mai multe accidente din Sibiu, cu pietoni

De la începutul anului și până la finalul lunii noiembrie, pe raza județului Sibiu s-au produs 104 accidente grave de circulație. Sunt cu 10 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut. Acestea s-au soldat cu 35 de persoane decedate, fiind cu 8 mai multe față de anul 2020.

Principalele cauze ale accidentelor grave au fost traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorității de trecere a pietonilor și neadaptarea vitezei. Mai exact, 12,50% din totalul accidentelor grave s-au produs din cauza trecerii prin loc nepermis a pietonilor, unde au murit 5 persoane, iar alte 8 au fost rănite. Alte 11 accidente s-au produs din cauza neacordării de prioritate pietonilor pe trecere. În această situație, 3 persoane au decedat, iar 8 au fost rănite grav, ceea ce reprezintă 10,57% din totalul accidentelor grave. Din cauza vitezei s-au produs 9 accidente soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a 8 persoane.

De asemenea, în aceeași perioadă, s-au produs 364 de accidente ușoare, cu 149 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Acestea s-au soldat cu rănirea a 481 de persoane.

„Principalele 3 cauze ale accidentelor rutiere ușoare înregistrate la nivelul județului sunt:

  • Neacordare priorității de trecere a vehiculelor: 63 accidente rutiere soldate cu 76 răniți ușor, ceea ce reprezintă 17,30% din numărul total al accidentelor ușoare;
  • Neadaptarea vitezei: 47 accidente rutiere soldate cu 76 răniți ușor, ceea ce reprezintă 12,91% din numărul total al accidentelor ușoare;
  • Indisciplină bicicliști: 38 accidente rutiere soldate cu 38 răniți ușor, ceea ce reprezintă 10,43% din numărul total al accidentelor ușoare”, se arată într-un raport al IPJ Sibiu.

În peste 70% dintre accidentele rutiere produse pe raza județului Sibiu au fost implicați localnici. Reprezentanții poliției consideră că este nevoie să se intensifice activitățile preventive pentru a se reduce riscul producerii altor evenimente.

peste 30 de persoane au murit în 2021 pe drumurile din sibiu - cele mai grave accidente, cu pietoni
Accidentul de la Rășinari (30 noiembrie 2021)

Printre cele mai grave accidente din acest an din județul Sibiu se numără evenimentul rutier produs la finalul lunii noiembrie la Rășinari, acolo unde două persoane și-au pierdut viața. Mașina în care se aflau s-a izbit atunci de un autobuz Tursib. Cele două femei care au murit mergeau la muncă.

CITIȚI ȘI: Doi morți în accidentul grav dintre Rășinari și Păltiniș – Alte victime duse la spital

Un alt accident grav a avut loc în luna iulie a acestui an. Patru persoane au murit pe Calea Șurii Mici, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un TIR. Impactul a fost devastator, întregul moment fiind filmat.

peste 30 de persoane au murit în 2021 pe drumurile din sibiu - cele mai grave accidente, cu pietoni
Accidentul de pe Calea Șurii Mici (23 iulie 2021)

VEZI AICI IMAGINI DE LA ACCIDENTUL DE PE CALEA ȘURII MICI DIN LUNA IULIE 2021

Un alt accident cutremurător a avut loc în luna aprilie pe drumul dintre Cristian și Săcel. Trei persoane au murit, iar o femeie gravidă a fost rănită grav în urma impactului devastator dintre două autoturisme. Evenimentul rutier s-a produs după ce un bărbat aflat la volanul unui taxi a intrat pe contrasens.

CITIȚI ȘI: Tragedia de la Cristian – Trei oameni au murit, iar o femeie gravidă a fost dusă la spital 

Ultima oră

Comentariul meu