donațiile l-au ajutat pe ștefan să stea în picioare - băiețelul din sibiu are nevoie de 40.000 euro să meargă normal

Vă mai amintiți de Ștefan Potcoavă, băiețelul din Sibiu care nu putea să meargă? Au trecut doi ani de când Ora de Sibiu a prezentat povestea micuțului, iar în tot acest timp, el a făcut mari progrese. Datorită oamenilor care l-au ajutat și l-au sprijinit, Ștefan se poate ține pe picioare și poate face pași! Visul lui cel mai mare este să poată să alerge și să meargă la joacă cu toți copiii de vârsta lui. Mai este doar un hop până la îndeplinire. În februarie, băiatul este programat la o clinică de ortopedie din Germania, unde va fi supus unor intervenții. Pentru a acoperi costurile acestora, dar și pentru a cumpăra niște orteze, este nevoie de peste 40.000 de euro, bani pe care familia lui nu îi are. Dacă doriți, puteți ajuta un copil curajos să își vadă visul cu ochii. El nu se va da bătut!

Ștefan Potcoavă are aproape 8 anișori. Primii ani din viață au fost extrem de grei, însă niciodată nu s-a dat bătut. Băiețelul nu putea să meargă, însă cu ajutorul oamenilor care l-au susținut financiar, părinții lui au reușit să meargă cu el la o clinică de specialitate, unde a fost operat. În toți acești ani, Ștefan a purtat orteze și a mers la o mulțime de terapii pentru a se putea face bine. Din fericire, micuțul poate acum să meargă, însă visul lui cel mai mare este să se poată juca, să poate alerga și să se poată bucura de copilărie la fel ca toți piticii de vârsta lui.

„În ultimii ani a făcut progrese foarte mari. Deși îl durea tare, nu s-a dat bătut. El este un copil foarte activ, iar asta îl ajută foarte mult din punct de vedere psihic. Acum doi ani nu putea să facă nici doi pași. Acum merge singur, se descurcă. Eu trebuie să merg zilnic la școală cu el să îl supraveghez, dar se descurcă singur. Stau în pauze și observ”, spune Ioana Potcoavă, mama lui Ștefan.

[fvplayer id=”411″]

Ștefan are nevoie de peste 40.000 de euro

De curând, Ștefan și părinții lui s-au întors din Germania, acolo unde medicii i-au spus că are o evoluție bună. În februarie trebuie să se reîntoarcă pentru a fi supus unor operații și pentru a-i pune ortezele.

„Fiindcă a crescut, i-a ieșit șurubul din os și plăcuțele respective trebuie scoase. El nu calcă ca noi pe călcâi, iar din acest motiv oasele de la talpă se freacă și au început să se roadă, deci trebuie intervenit și la glezne. Osul de la gleznă nu se dezvoltă, este la fel ca la un copil de 1-2 ani. Trebuie făcute ca să nu ajungă la artroză și să nu aibă dureri groaznice.

Am discutat cu medicul și i-am spus că ne este foarte greu să strângem banii necesari intervențiilor. Ar fi trebuit să ne internăm de patru ori, însă am ales să reducem la două. Doctorul voia să facem operațiile din 6 în 6 săptămâni. Dar nu ne-am fi permis să ne internăm de atâtea ori, așa că le vom face comasate. Prima dată îi va face gleznele, iar apoi după 6 săptămâni vom merge să-i scoată ghipsul și ațele, și tot atunci trebuie să facem și ortezele, pe care le va purta zi și noapte timp de 3 luni”, spune mama băiețelului.

POVESTEA PE LARG A MICUȚULUI ȘTEFAN, AICI

Ștefan este programat să meargă la clinica din Germania în data de 28 februarie, însă dacă programul medicului se va elibera, va putea merge mai repede. Suma operațiilor, a ortezelor, a internărilor și a drumurilor până acolo depășește suma de 40.000 de euro.

În plus, în următoarele luni, băiețelul trebuie să continue terapiile. „Terapiile s-au scumpit mult. Dacă înainte plăteam 3.000 lei pe lună, acum dăm 4.000 – 4.500 de lei. Facem kinetoterapie, Vojta, mergem la înot la bazin, face terapie cu căței, psihoterapie de două ori pe săptămâni, căci este nevoie să lucrăm și la psihic, mergem și la canto la Palatul Copiilor, fiindcă ne dorim să facă și ceva pentru el, deoarece îi place să cânte. Facem tot ce putem și cât poate și el”, spune Ioana Potcoavă.

Dacă doriți să-l ajutați pe Ștefan, puteți dona în următoarele conturi:

Titular Potcoavă Ioana
RO69BRDE330SV50325413300 – cont lei
RO24BRDE330SV89888733300 – cont euro
RO70BREL0005512328210100 – cont revolut
De asemenea, dacă doriți să contribuiți la îndeplinirea visului lui Ștefan puteți să sponsorizați cazul din impozitul pe profit/venit aferent anului 2021 pe care îl plătiți statului.

Ultima oră

Comentariul meu