video: târgul de crăciun din sibiu se extinde în piața mică, piața huet și pe bălcescu – „urmărim să creștem”

Târgul de Crăciun din Sibiu se va extinde, cel mai probabil, începând cu următoarea ediție. Turiștii și sibienii vor avea parte de un spațiu mult mai mare, căci se vor regăsi expozanți chiar și în Piața Mică, Piața Huet și pe Pietonala Bălcescu. Organizatorii spun că au de mult în plan o astfel de extindere.

Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu a fost invitat la „Podcastu’ lui Pope” unde a vorbit despre începuturile târgului, despre momentele comice de la primele ediții, dar și despre planurile de viitor. Acesta a dezvăluit că, începând cu edițiile viitoare, târgul se va organiza nu doar în Piața Mare, ci și în Piața Mică, în Piața Huet și pe Pietonala Bălcescu.

YouTube video

„Inclusiv pentru ediția de anul acesta am vrut să extindem zona și în Piața Mică și în Piața Huet și pe Nicolae Bălcescu, dar a intervenit pandemia. Când noi ne-am apucat în mai, lucrurile arătau mai optimist din punctul ăsta de vedere, dar cu autoritățile am ajuns la concluzia că anul acesta nu este momentul să facem experimente, să ne rezumăm la minimul necesar și la ce este mai clar. Cu siguranță trebuie să creștem și urmărim să facem prin a crea noi zone, noi atracții.

Ce mi se pare mie că lipsește sibienilor este un loc plăcut în care să tot revii, adică cum este tradiție poate prin alte țări, să vii după serviciu să bei ceva cu prietenii tăi. Prima astfel de evoluție a târgului, când se va dezvolta în altă parte, va fi să creăm un loc plăcut în care să vii o dată la câteva zile, și să fie mai liniște, plăcut, fără prea multă agitație. Oscilăm între Piața Mică și Piața Huet. Piața Huet a început să fie mai interesantă de când s-au scos mașinile, doar că nu este cumva într-un flux de turiști. Noi am avut și în trecut niște experimente, chiar dacă era foarte plin în Piața Mare, în Piața Huet nu ajungea nimeni. Primul pas cred că ar fi Piața Mică. Anul acesta am mers aproape în fiecare seară, când e plin în Târg, și mă uit. Și în Piața Mică, chiar dacă nu sunt foarte multe lucruri, decât terasele, e destul de plin, sunt oameni care se plimbă.

Este în focusul nostru și numai așa urmărim să creștem. În Piața Mare nu vom aglomera mai mult, e suficient. Din ediția următoare ne așteptăm să se extindă, pe Bălcescu, Huet, Piața Mică și să poți face un traseu. Când vii în Târgul de Crăciun, mai mult de două ore nu prea ai ce să faci efectiv. Îmi pare rău că nu am putut-o face de anul acesta”, a precizat Andrei Drăgan.

Episodul cu numărul 5 din „Podcastu’ lui Pope” poate fi urmărit integral mai jos:

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Dați gardul jos ca seamănă a pușcărie.Sunt copii privați de dreptul de a se bucura de sărbătorile de iarna.Aduceti la anul un brad adevărat, ca nu prin acesta se vor salva pădurile de la pieire!

  2. După mine v-as pune sa faceți târgul in Obor,acolo vă puteți extinde până pe dealul Gușteriței…Nu ați mai sufoca centrul orasului cu mașini din toată țara.