video: motan de rasă salvat după ce s-a blocat sub mașina unui sibian - „am scos toba și scutul să ajung la el”

Un motan a ajuns înapoi la stăpânii lui după ce timp de două zile a dormit în frig. Acesta a rămas blocat sub o mașină. A avut noroc că proprietarul autoturismului l-a auzit și a reușit să îl scoată afară. „Am pus mașina pe platformă, m-am dus la un service, am scos toba și scutul și am reușit să ajungem la el”, a spus proprietarul.

Un bărbat din Sibiu a ajuns vineri cu mașina la service și nu pentru că autoturismul ar fi avut nevoie de vreo revizie, ci fiindcă o pisică era blocată acolo. Sibianul a auzit cum aceasta mieuna și, fiindcă nu a putut să o scoată singur dintre fiare, a urcat mașina pe o platformă și a mers să ceară ajutor.

video: motan de rasă salvat după ce s-a blocat sub mașina unui sibian - „am scos toba și scutul să ajung la el”
Au urcat mașina pe elevator pentru a ajunge la motan

„Vineri am vrut să plec cu mașina și am auzit un mieunat. Motanul meu era și el prin preajmă și am văzut că se tot plimba pe lângă mașină. N-am știut ce se întâmplă inițial, dar când m-am aplecat am văzut o lăbuță. L-am chemat pe tatăl meu, am pus mașina pe cric, dar nu puteam să ajung. Așa că am urcat-o pe o platformă și am mers în Șura Mare la un service. Am urcat-o pe elevator, am dat scutul și toba jos. Se vedea lăbuța, am pus mâna pe ea și era rece. Într-un final am reușit să o scoatem, mi-a fost frică să mă uit, mă gândeam că a pățit ceva. Era un motan gri, grăsuț, care a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Din fericire, nu a fost nevoie de intervenția medicilor veterinari, motanul era bine. Eu cred că a fost fugărit de câini și s-a ascuns acolo, căci motorul era rece, nu cred că a căutat căldură”, a povestit Dan Solomon, proprietarul mașinii. [fvplayer id=”405″]

Bărbatul spune că a publicat un anunț pe grupul asociației Animal Life și în câteva ore a reușit să dea de proprietar. Se pare că motanul era plecat de două zile de acasă. „Două zile a stat săracul acolo, bine că nu au fost temperaturi extreme și a supraviețuit. Se vedea că este o pisică de apartament, speriată de ce este afară”, a mai spus proprietarul mașinii. video: motan de rasă salvat după ce s-a blocat sub mașina unui sibian - „am scos toba și scutul să ajung la el”

În sezonul rece, pisicile obișnuiesc să se adăpostească sub capotă, pe roți și la motorul mașinilor pentru a se încălzi. Animal Life a transmis, la finalul lunii noiembrie, câteva recomandări pentru șoferi. „Pentru a le proteja vă recomandăm ca înainte de a porni mașina să verificați sub capotă sau să faceți zgomot, în cazul în care o pisicuță ar fi ascunsă s-ar speria și ar ieși. Cine știe, poate este chiar pisica pe care de mult o căutați să o adoptați”, au scris cei de la „Animal Life” pe Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu