șelimbărul are cea mai mare rată de vaccinare din județ - la polul opus este jina, cu o rată de 6%
foto: arhivă

Șelimbărul are cea mai mare rată de vaccinare din județ, având o acoperire vaccinală de peste 50%. Municipiul Sibiu este pe locul doi și are un procent de peste 48%, iar la coada clasamentului se află Jina, care nu a depășit nici 6%.

Potrivit ultimelor date transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 388.659 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapelor din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 187.582 persoane cu prima doză de vaccin, 149.090 persoane cu cea de-a doua doză și 51.986 de persoane cu cea de-a treia doză.

Șelimbărenii sunt „campioni” la vaccinare, dovadă fiind faptul că au cea mai mare rată de vaccinare din județ. Conform informațiilor publicate pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, comuna Șelimbăr a ajuns la 50,82% acoperire vaccinală. Municipiul Sibiu se află pe locul al doilea, cu o acoperire vaccinală de 48,14%, iar pe locul al treilea se află comuna Boița cu o acoperire vaccinală de 43,95%.

La coada clasamentului se află comuna Jina, cu un procent rușinos. Doar 6,86 dintre locuitorii de aici s-au vaccinat. Nici Laslea nu e departe, având o rată de vaccinare de 9,81.

În România, localitatea cu cea mai mare acoperire vaccinală este Dumbrăvița, din județul Timiș, cu un procent de 62,91%. După aceasta urmează comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud, cu 61,21%, iar pe locul al treilea se află comuna Cârcea, județul Dolj cu un procent de 58,84%.

Situația acoperirii vaccinale în toate localitățile din județul Sibiu, AICI.

Ultima oră

Comentariul meu