primul pacient din lume care a murit în urma infectării cu omicron
Sursă foto: www.paho.org

Cel puţin un pacient a murit în Marea Britanie după ce a contractat varianta Omicron a coronavirusului, a anunţat premierul Boris Johnson. Noua variantă COVID se dublează la fiecare 2-3 zile. „Mergeți să vă faceți a treia doză, deoarece două vaccinuri nu sunt suficiente”, transmite guvernul Marii Britanii, potrivit Reuters. 

Cel puțin o persoană a murit în Marea Britanie după ce a contactat varianta Omicron, a declarat luni premierul Boris Johnson. Este primul deces confirmat public la nivel global din cauza tulpinii care se răspândește rapid.

De când primele cazuri de Omicron au fost detectate pe 27 noiembrie în Marea Britanie, Johnson a impus restricții mai dure.

Guvernul nu a oferit detalii despre deces sau dacă pacientul era vaccinat ori a avut alte probleme de sănătate. Este posibil ca decesele cauzate de Omicron să fi avut loc și în alte țări, dar niciuna nu a fost încă confirmată oficial în mod public până acum.

Secretarul de stat al sănătății, Sajid Javid, a declarat că varianta reprezintă acum aproximativ 44% din infecțiile de la Londra și va fi varianta dominantă în capitală în decurs de 48 de ore.

Înainte ca decesul să fie anunțat, guvernul britanic a declarat că 10 persoane au fost internate cu varianta Omicron în diferite spitale din Anglia. Vârstele lor variază între 18 și 85 de ani, iar majoritatea primiseră două doze de vaccinare.

Ultima oră

Comentariul meu