foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit

Imaginile de lângă București cu fumul dens provenit de la cauciucuri arse ar putea fi reproduse, la o scară mai mică, e drept, lângă Apoldu de Sus. Localnicii spun că au văzut fum gros, iar apoi, pe câmpul din apropiere au găsit resturi de la mașini dezmembrate. Mai exact, orice provine dintr-o mașină, mai puțin fierul. Chiar și o plăcuță de înmatriculare stă drept dovadă, dar deocamdată nimeni nu îi caută pe cei care au aruncat acolo deșeurile.

Localnicii din Apoldu de Sus povestesc că în urmă cu aproximativ o săptămână, pe timp de noapte, au văzut cum de pe câmpul din zonă iese fum gros. ”Am sunat la pompieri, au venit și au stins focul. Au văzut și ei ce e acolo, ardeau cauciucuri și plastice”, spune un bărbat din Apoldu de Sus.

Apoi, acesta a mers pe câmp și a descoperit o adevărată groapă de gunoi. ”Ce e acolo e de neimaginat. Între Apoldu de Sus și Apoldu de Jos sunt aruncate resturi de la mașini. Cel mai probabil le-au dus la dezmembrat, la fier vechi, iar resturile, plastice, scaune și ce nu se poate valorifica le-au aruncat aici. Au apărut cam de o săptămână. La fel, sunt aruncate carcasele de plastic de la televizoare și frigidere. E clar că fierul e vândut și restul aruncate aici. Iar noaptea le mai dau și foc”, spune bărbatul.

foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit

Făptașii necăutați practic de nimeni

Autoritățile cu competențe în acest caz nu prea au ce face. Cei de la Garda de Mediu așteaptă ca cei care au aruncat deșeurile să fie identificați ca să îi poată amenda. ”Trebuie identificate persoanele care au aruncat pentru ca noi să le putem sancționa. Acest lucru se face de poliție sau primăria pe raza căruia se află terenul. În rest, notificăm Primăria pentru a igieniza locul”, spune Mirela Manea, purtător de cuvânt al Gărzii de Mediu Sibiu.

foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit

Poliția din Miercurea Sibiului nu are nicio sesizare despre acest lucru, deci până când cineva nu le aduce la cunoștință incidentul, nu caută pe nimeni. Asta în condițiile în care în grămada de gunoaie zace și o plăcuță de înmatriculare din județul Alba.

foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit foto mașini dezmembrate, aruncate pe câmp lângă apoldu de sus- făptașii, greu de găsit

Primăria din Miercurea Sibiului mai întâi trebuie să vadă dacă are competență pe ace teren. ”Trebuie să vedem dacă terenul ține de Miercurea Sibiului. Dacă da, vom merge și vom curăța. Oricum, noi curățăm, și de pe o zi pe alta apar alte deșeuri. O să vedem și dacă ține de noi facem toate demersurile, poate găsim și ceva indicii, să îi identificăm pe cei are au aruncat”, spune Ioan Troancă, primarul din Miercurea Sibiului.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu