dosare penale pentru doi șoferi beți – unul avea o alcoolemie de 1,39 mg/l
FOTO: arhivă

Polițiștii sibieni au întocmit două dosare penale pentru doi șoferi care s-au urcat băuți la volan. Unul dintre ei a fost depistat la Jina, iar celălalt în Merghindeal.

Sâmbătă seara, în jurul orei 23,15, pe DJ 105G, în zona Podu Olt, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în localitatea Jina.

„Deși testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Astfel, la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ziua următoare, în jurul orei 11,30, pe raza localității Merghindeal, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Ruja, în timp ce conducea un autovehicul având o concentrație de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu